in

Stiže Kalendar Jurina i Franina za 2020. – čitajte o istarskom vampiru, pulskoj bolnici, propasti Uljanika, Boži Milanoviću…

Sredinom prosinca izići će iz tiska kalendar Jurina i Franina za 2020. godinu koji donosi niz tema vezanih uz Istru. Uz ostalo, časopis piše o istarskom protestantu Matiji Vlačiću Iliriku, svećeniku Boži Milanoviću i njegovu doprinosu sjedinjenju Istre s maticom domovinom, osnivaču Čakavskog sabora Zvani Črnji te o novoj istarskoj bolnici i brodogradnji u Puli od vremena Histra do propasti Uljanika.

Popularni godišnjak donosi i više zanimljivosti, kao primjerice o najvećoj i najdubljoj jami u Istri, o istarskom vampiru i biciklističkom trkalištu u Puli.

Nakladnik je kao i prošle godine Errata corrige iz Poreča, glavni i odgovorni urednik je Drago Orlić, u uredništvu su Vanesa Begić, dr. sc. Slaven Bertoša, Robert Buršić, dr. sc. Darko Dukovski, Drago Orlić, dr. sc. Ivona Orlić, Milan Rakovac, Mirjan Rimanić, dr. sc. Evelina Rudan i Davor Šišović, pomoćnik urednika i lektor je Vlado Mandić, likovni urednik Vladimir Bugarin, a tiskar Grafomark Zagreb.

POREČ: TUŠ A. Štifanića domaćin Erasmus+ projektu „Učenje bez granica za sve učenike“

TAR: Bronca za Raula Vojinovića