in

POREČ: Učenice flaute osvojile nagrade na državnom natjecanju glazbe i plesa

Foto Umjetnička škola Poreč

U glazbenoj školi „Dr. fra Ivan Glibotić“ u Imotskom je od 16. do 18. ožujka 2024. godine održano 62. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini puhači. Potporu organizaciji HDGPP-a dala je Splitsko-dalmatinska županija i Grad Imotski. Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga za disciplinu flaute, klarineta i saksofona činili su predsjednica Renata Penezić te članovi Danijela Klarić Mimica, Goran Jurković, Lovro Merčep i Marija Župić Bošnjak.

Na natjecanje u disciplini flaute prijavilo se 32 učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola od I. do V. kategorije, iz gotovo svih glazbenih škola u regiji jug.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su dvije učenice, obje iz klase učiteljice Eni Severović, mag.mus. :

  • Eva Palman, učenica 6. razreda flaute
  • Tihana Uzelac, učenica 4. razreda flaute

Učenice je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica učiteljica Karla Šain.

Ocjenjivački sud imao je zahtjevan zadatak ocijeniti učenike u svakoj pojedinačnoj disciplini u pet kategorija. Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe.

U III. kategoriji svojim je uspješnim nastupom natjecateljica Eva Palman osvojila I. nagradu s 91,40 boda, dok je u II. kategoriji učenica Tihana Uzelac osvojila II. nagradu s 84,40 boda.

Učenica Eva Palman svojim je uspješnim rezultatom ostvarila pravo nastupa na državnom natjecanju. To znači da joj predstoji još nekoliko tjedana intenzivnih priprema zajedno s učiteljicom Eni Severović, priopćeno je iz Umjetničke škole Poreč.

Ruben Ray Zdjelar

Porečan Ruben Ray Zdjelar sjajan na četiri istarska natjecanja znanja, uz čak dva prva mjesta

Sportska dvorana Saline Vrsar

Vrsar domaćin državnog prvenstva u stolnom tenisu