in

POREČ – VRSAR: Mladi pijanisti sjajni na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus

Foto Umjetnička škola Poreč

Učenici Umjetničke škole Poreč Nikolaj Zupe, Rene Viljanac i Rita Gulić svojim uspješnim nastupima osvojili su dvije prve i drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Sonus op.8”.

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus organizatori  su Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika „Sonus op.8“ od 19. do 28. ožujka 2024. koje se odvijalo za discipline: solfeggio, klavir, udaraljke, tambure i violina.

Natjecanje „Sonus op. 8“ je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda. Natjecanje se održava već osmu godinu i od svog početka izvrsno se razvija što potvrđuju kvaliteta i broj prijavljenih glazbenika. Na natjecanju su nastupili učenici iz brojnih osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U disciplini klavira natjecalo 115 učenika kroz pet kategorija po dobi učenika.

Umjetničku školu Poreč predstavili su sljedeći učenici koji su svojim uspješnim nastupima osvojili vrijedne nagrade:

  • Nikolaj Zupe, učenik 4. razreda klavira u klasi prof. Jerka Crljenka osvojio je I. nagradu i 1. mjesto s ukupno 97,80 bodova,
  • Rene Viljanac, učenica 2. razreda klavira u klasi prof. Ivane Katunar osvojila je I. nagradu s ukupno 91,40 bodova. 
  • Rita Gulić, učenica 6. razreda klavira u klasi prof. Aleksandre Orbanić osvojila je II. nagradu s ukupno 88,20 bodova.

-Nikolaj, Rene i Rita na natjecanju su se predstavili virtuoznim i muzikalnim izvedbama odabranih programa. Osvojene su prve i druga nagrada veliko priznanje učenicima Nikolaju, Rene i Riti, učiteljicama Ivani Katunar, Aleksandri Orbanić, učitelju Jerku Crljenku i roditeljima koji spremno i predano uvijek surađuju, pomažu i podržavaju. 

Veliko hvala ravnateljicama i svim učiteljima TOŠ Bernardo Parentin, OŠ Poreč i  OŠ Vrsar na podršci i razumijevanju na izostancima s nastave prilikom nastupa na natjecanju, poručuju iz škole.

Foto Grad Poreč - TZ - Uskrs 2024.

POREČ prvi po posjećenosti u Hrvatskoj za uskrsne blagdane

Fotografije by Monica Marich i TZO Marčana

USKRS U ISTRI: Prvo izdanje Wine, Cheese & Honey Strolla nadmašilo sva očekivanja