in

Porečki harmonikaš Nikola Antolović pobijedio na natjecanju u Trevisu

Paolo Peruško i Nikola Antolović

Na nedavno održanom 11. Međunarodnom natjecanju “Giovani musicisti” – Città di Treviso u Italiji učenik harmonike Umjetničke škole Poreč Nikola Antolović ostvario je izvrstan uspjeh s pobjedom i osvojenim 1. mjestom.

Međunarodno natjecanje u Trevisu odvijalo se od 22. do 31. ožujka, javljaju iz Umjetničke škole. Natjecatelji iz mnogih zemalja imali su priliku svirati pred renomiranim stručnim ocjenjivačkim sudovima. Natjecatelji su se natjecali u raznim disciplinama i raznim dobnim kategorijama od klavira, žičanih instrumenata, harmonike, gitare, harfe, udaraljki, komorne glazbe, orkestara, solo pjevača, suvremene glazbe i zborova, paralelno na tri lokacije na Accademia musicale Studio Musica, Teatro Aurora u Trevisu i Hotelu TitianINN u Silei.

U disciplini harmonika Hrvatsku je predstavio Antolović, učenik četvrtog razreda harmonikeu klasi učitelja savjetnika Paola Peruška i osvojio je 1. nagradu sa osvojenih 97/100 bodova u C kategoriji.

Već sam nastup na ovom renomiranom međunarodnom natjecanju koje se održava već deset godina i na koje dolaze najbolji mladi glazbenici iz raznih zemalja velik je uspjeh, a osvojena nagrada još je jedna potvrda darovitosti učenika Nikole Antolovića te predanog i profesionalnog rada zajedno s učiteljem Peruškom.

Nikola je već osvojio niz prestižnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima te je osvojena prva nagrada i prvo mjesto dodatni poticaj i motivacija za daljnji rad i napredak, poručuju iz njegove škole.

ODBOJKA: Porečanke nadigrale Puljanke

obrtnički dom obrtnika poreč

POREČ: 3. travnja radionica za obrtnike početnike i one koji to žele postati