in

Porečki učenici harmonike uspješni na državnom natjecanju glazbe i plesa

Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, 60. po redu, u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za disciplinu harmonike održano je u Zagrebu u Glazbenom učilištu Elly Bašić 4. travnja. Natjecanje se odvijalo po dobi od I. do VIII. kategorije.

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenica 2. razreda harmonike, Lucia Janko, koju je pripremila učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski i polaznik 3. razred harmonike, David Pršurić, kojeg je pripremao učitelj savjetnik Paolo Peruško. Učenici su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju ostvarili prvom nagradom na županijskom natjecanju. Lucia i David natjecali su se u II. kategoriji (11 godina i mlađi).

Učenica Lucia Janko na natjecanju je osvojila drugu nagradu s ostvarenih 97,80 bodova. Učenik David Pršurić na natjecanju je osvojio prvu nagradu i prvo mjesto s ostvarenih 98,88 bodova.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Franko Božac (predsjednik), Saša Bastalec, Dražen Košmerl, Tomislav Krvarić i Marjan Krajna.

Porečki Running Fox s čak 20 predstavnika na prestižnoj utrci Istria 100 by UTMB

kaciga motor moped motocikl ilustracija mup policija

Teško ozlijeđen vozač motocikla – Zbog prebrze vožnje pao na kolnik i udario u zaštitnu ogradu