in

Porečki Running Fox s čak 20 predstavnika na prestižnoj utrci Istria 100 by UTMB

Najpoznatija trail utrka Hrvatske ”Istria 100 by UTMB®” od 2022. godine službeno se priključila Ultra Trail du Mont Blanc World Series utrkama. SRK Running Fox je na ovoj utrci sudjelovao sa 20 članova na dionicama od 20, 41, 68 i 128 kilometara. Svih dvadeset natjecatelja uspješno je završilo utrke ovog najpoznatijeg trail događaja.

Korotaj i Diklić

Prošlogodišnjem srebru Ivana Diklića (41km) i zlatu Matije Liseca (20km) na utrci ”100 milja Istre” ove je godine Martina Kordić dodala brončanu medalju osvojivši treće mjesto na utrci od 20 kilometara. To je uspjela vremenom 1:51:11, a zanimljivo je da je to Martinina prva utrka na toj dužini. Osim Martine, na istoj utrci nastupilo je još dvanaest članova kluba SRK Running Fox: Tina Kodrnja, Indira Picco, Irena Mofardin, Olwyn Trifunac, Vesna Tripar, Nieve Trifunac, Katerina Bartoli, Marina Petretti, Marina Uljančić, Anđelka Ramljak, Daria Škrinjar i  Goran Černac.

SRK Running Fox imao je natjecatelje i na ostalim dužinama. Milan Budinski istrčao je dionicu od 128 kilometara za 19 sati i 21 minutu te pritom zauzeo sjajno 19. mjesto. Dužinu od 68 km istrčali su Ivan Diklić i Maksimilian Korotaj. Dikliću je trebalo 6 sati i 41 minuta što je bilo dovoljno za odlično 7. mjesto, a Korotaju 9 sati i 48 minuta. Dionicu od 41 km istrčali su Maksim Jerman, Krunoslav Salaj, Matija Lisec i Mateja Pančelat. Lisec je zauzeo 10. mjesto u ukupnom poretku s vremenom 3 sata i 40min.

Ovaj događaj je svojom kvalitetom i organizacijom s pravom postao dio najvećih svjetskih trail utrka. Ovogodišnje izdanje Istria 100 by UTMB pamtit će se po nikad jačoj konkurenciji, a to potvrđuju i mnogi srušeni rekordi staza. Sve rezultate možete pogledati na: https://100milesofistria.livetrail.run/

U POREČU u sklopu Dana činjenja dobrih djela Gradsko kupalište dobilo podloge za društvene igre

Porečki učenici harmonike uspješni na državnom natjecanju glazbe i plesa