in

Porečki učenici prvi na 15. međunarodnom festivalu Dani harmonike u Bijeljini i Ugljeviku

Foto Umjetnička škola Poreč

Petnaesti međunarodni festival Dani harmonike u Bijeljini i Ugljeviku (BIH) održao se od 27. do 30. travnja 2023. godine. Natjecanju su pristupili natjecatelji i predstavnici od ukupno 20 zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Italija, Moldavija, Švedska, Izrael, Kina, Ukrajina, Rusija i druge. U vrlo jakoj konkurenciji porečki su harmonikaši ponovo zasjali i potvrdili nedavno vrhunske rezultate iz Belgije.

Lucia Janko, učenica 4.razreda Umjetničke škole u 3. kategoriji solista osvojila je 1. nagradu sa 94,10/100 bodova. Kvintet harmonika Poreč u sastavu učenika: Lucia Janko, Leona Janko, David Pršurić, Erik Petrović i Arian Matić u kategoriji komornih sastava svojim nastupom također je osvojio 1. nagradu sa 95,50/100 bodova. Učenike je za natjecanje pripremila učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski.

Na natjecanju je ocjenjivao devetnaesteročlani stručni žiri raspodijeljen po kategorijama, kojeg su činili  renomirani glazbenici i pedagozi a među njima je kao članica stručnog žirija pozvana i učiteljica Ana Šterpin Zagoranski.

Važno je napomenuti da su se učenici prije tjedan dana vratili iz Belgije i neposredno pred putovanje u Ugljevik predstavili se nastupivši na svečanoj sjednici povodom obilježavanja svečanosti Dana Grada Poreča i Dana općine Kaštelir-Labinci. Učenici su iznimno aktivni tijekom ove školske godine na nastupima, svečanostima i natjecanjima, a posebno u posljednjih nekoliko tjedana.

-Velika zahvala dragim roditelja jer ovakvi uspjesi mogući su jedino uz neizmjernu podršku svih roditelja. Posebno zahvaljujemo na podršci i razumijevanju učitelja i ravnatelja osnovnih škola koje naši učenici pohađaju, ističe ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić, mag. mus.

Foto KBK Planet Sport Pula

KBK Planet Sport s 12 medalja u Sarajevu uspješno nastavlja natjecateljsku sezonu

Foto Istarska županija

Iz Županije 70 tisuća eura za programe Pomoći u kući građanima starije životne dobi