in

Porečki učitelji u štrajku – i danas su tražili podršku sugrađana akcijom “Potrubi za obrazovanje”

Akcija školskih sindikata „Potrubi za obrazovanje“ odvijala se jučer i danas u Poreču, kao i u ostatku Hrvatske. Dok su jučer na mostiću između Osnovne škole Poreč i TUŠ-a Antona Štifanića bili učitelji OŠ Finida, danas su ondje mirno prosvjedovali oni iz OŠ Poreč. Bilo ih je desetak i imali su transparente kojima su pozvali svoje sugrađane da ih podrže u generalnom štrajku u kojem su trenutno svi prosvjetari u Hrvatskoj – i tako će biti do ispunjenja svih njihovih zahtjeva.

Jasna Cvijanović Lacki, učiteljica razredne nastave i zamjenica predsjednice sindikata u OŠ Poreč Dunje Klarić, istaknula je da je u interesu učitelja da se okonča taj spor Vlade i sindikata i da što prije uđu u učionice kako bi djeca nadoknadila gradivo i kako bi svi zajedno završili prvo polugodište što bolje i uspješnije, sa što manje posljedica.

Štrajk u OŠ Poreč

-Naš kolektiv sudjeluje zajedno s ostatkom Hrvatske u štrajku i štrajkat ćemo dok se ne ispune svi naši zahtjevi, što je odluka oba školska sindikata. Pritom imamo veliku podršku roditelja, učenika i šire hrvatske javnosti.

Štrajk OŠ Finida/Foto Radio Centar Poreč

Svi dobro znaju da su učitelji stup društva koji su od nas napravili dobre učitelje i koji dostojanstveno sudjeluju u svim reformama školstva.

Želimo da uđemo u povijest da snaga učitelja proizlazi iz njegovog dostojanstva a ne moći. Naša moć je pomoć svakom djetetu u svakoj životnoj situaciji

Obrazovanje je proces, sadržaj i rezultat, a da bi se to postiglo učitelj za to mora biti adekvatno plaćen, istaknula je Cvijanović Lacki i zaključila da je učitelj zapravo najvažnija reforma školstva.

Danas su prosvjedovali u Poreču, a u Zagreb idu u ponedjeljak na novi veliki prosvjed, nakon onog koji je danas održan ispred zgrade Vlade. Pritom će se priključiti kolegama učiteljima iz OŠ Finida i Vrsar.

POREČ: Čak pet novih darivatelja krvi

Fotogalerija iz Poreča: SV. MAURO obilježen svečanom misom koju je predvodio nuncij Giorgio Lingua i pučkom feštom