in

Porečki vrtić Radost za predškolce koji nisu u vrtiću organizira obaveznu predškolu – upisi su otvoreni

Foto Tanja Kocijančić

Porečki Dječji vrtić Radost obavještava roditelje da će se u pedagoškoj 2019./2020. godini provoditi obvezni program predškole za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu, kako za djecu koja jesu polaznici dječjih vrtića, tako i za djecu te dobi koja nisu polaznici dječjeg vrtića.

Program predškole mora osigurati svakom djetetu u godini dana prije polaska u osnovnu školu optimalne uvjete za razvijanje i unaprjeđivanje vještina, navika i kompetencija, te stjecanje spoznaja i zadovoljavanje interesa koji će mu pomoći u prilagodbi na nove uvjete života, rasta i razvoja u školskom okruženju, priopćeno je iz ove ustanove.

Program predškole traje minimalno 250 sati godišnje. Za djecu koja nisu polaznici dječjih vrtića program će se provoditi i u Dječjem vrtiću „Radost“ u vremenskom razdoblju od 1. listopada 2019. do 30. svibnja 2020. godine.

Radi utvrđivanja točnog broja djece koja će biti uključena u ovaj program i organiziranja provođenja programa, pozivaju se roditelji djece rođene do 31.ožujka 2014. godine,  odnosno koja će do 31. ožujka 2020. godine navršiti 6 godina života, da se jave u tajništvo Dječjeg vrtića „Radost“ Poreč, Rade Končara 7, radnim danima od 9 do 11 sati, u vremenskom razdoblju od 10. do 18. rujna godine.

Uz zahtjev za upis dužni su priložiti niže navedene dokumente, a zahtjev mogu podignuti u tajništvu vrtića ili na internet stranici vrtića: http://www.vrtic-radost-porec.hr/

TARČANKA MONIKA ZUPRIĆ, autorica knjige o nezakonitoj djeci Tara, Vabrige i Frate u 18. i 19. stoljeću: Žene s djetetom, a bez muža, bile su „putane“

Sve je spremno za 9. Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru