in

SV. LOVREČ: Alen Hasikić jedini školski pedagog među 513 nagrađenih za izvrstan rad

Alen Hasikić - Foto OŠ Joakima Rakovca Sv. Lovreč

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje unazad posljednjih nekoliko godina, a u novom krugu povjerenstvo je odabralo 513 najuspješnijih u prethodnoj školskoj godini. Vrijedi istaknuti kako se nagrađuje i novčanim iznosom od 10.000 kuna za svakog nagrađenog.

-Zbog navedenoga, osobita nam je čast naglasiti kako je ove godine i školski stručni suradnik pedagog, u zvanju mentora, Alen Hasikić iz Raše, među ovom prosvjetarskom elitom. Alen se, i to ne samo prošle godine, kontinuirano ističe svojim predanim radom, svestranošću i kreativnošću, a ova je nagrada samo jedan od pokazatelja te izvrsnosti. Zbog ove smo nagrade svi iznimno sretni i ponosni te mu i ovim putem upućujemo iskrene čestitke, napisali su iz Osnovne škole Joakima Rakovca iz Sv. Lovreča.

Inače, ideja Ministarstva znanosti i obrazovanje je da se nagradom honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca. Bodovi su se mogli prikupiti u više kategorija –  za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, boduje se i rad u stručnim vijećima i udrugama, bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Vrednuje se u sklopu javnog poziva i vođenje projekata, a bodovi se dodjeljuju i u kategoriji unaprjeđenja rada škole te za rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Još jedanput, iskrene čestitke na zasluženoj nagradi i priznanju, poručuju iz OŠ J. Rakovca.

Korado Korlević - Foto Adris

NOVIGRAD: Predavanje Korada Korlevića, filmovi Thor i Minionsi te kazalište slijepih na Dan bijelog štapa

VRSAR: Prva Gljivarijada u šumi Kontija u subotu