in

NOVIGRAD: Predavanje Korada Korlevića, filmovi Thor i Minionsi te kazalište slijepih na Dan bijelog štapa

Korado Korlević - Foto Adris

Ovoga tjedna novigradski CMIK, Centar za manifestacije i kulturu, pripremio je nekoliko zanimljivih sadržaja. U srijedu 12. listopada u 20 sati u CMIKU će znanstveno-popularno predavanje na astronomsku temu Opasnosti iz svemira održati uvijek zanimljivi Korado Korlević, astronom i edukator iz višnjanske zvjezdarnice. Pokrovitelj događanja je novigradska turistička zajednica, a ulaz na predavanje je slobodan.

Bijeli klaun
Bijeli klaun

Četvrtak i petak dani su za kino! U četvrtak 13. listopada u 20 sati na programu je znanstveno-fantastični blockbuster, Thor: Ljubav i grom. U ovom akcijskom spektaklu Thorovo umirovljenje prekida galaktički ubojica poznat kao Gorr the God Butcher, koji traži istrebljenje bogova. Thor će morati tražiti pomoć kraljice Valkyrie, Korga i bivše djevojke Jane Foster. Zajedno se upuštaju u nepoznatu avanturu kako bi otkrili razloge Gorrove osvete i zaustave ga prije nego što bude prekasno…

U petak 14. listopada će kino-salu CMIK-a „okupirati“ djeci omiljena, urnebesno smiješna mala žuta stvorenja, popularni Malci iliti Minionsi. Animirani film Malci 2: Kako je Gru postao Gru započinje u 19 sati, a kako se za prethodnu projekciju ovoga crtića u CMIK-u, u srpnju ove godine, tražila karta više, preporučamo da ulaznice osigurate na vrijeme, putem online sustava prodaje.

Ulaznice za obje kino-projekcije dostupne su na web adresi https://cmik-cmc.mojekarte.hr, a na dan projekcije na blagajni dvorane sat vremena prije početka filma. Dodajmo ovdje kako je cijena ulaznice za projekcije četvrtkom 25 kuna (3,32€), a petkom, na tzv. obiteljski dan, cijena ulaznica je 20% niža, kako bi se na zajednički odlazak u kino i obiteljsko druženje uz film potaknule cijele obitelji.

I kad govorimo o druženju uz film i s filmom, onda treba dodati kako je u novigradskom CMIK-u dozvoljeno i uživanje u neizbježnim kokicama i drugim grickalicama, ali apeliraju pritom na svoje posjetitelje, posebno one najmlađe, da ipak pripaze u kakvom će stanju ostaviti kino nakon odlaska.      

U subotu, 15. listopada, Međunarodni dan bijelog štapa u CMIK-u će obilježiti kazališnom predstavom Bijeli klaun, nastalom prema poznatom romanu hrvatskog pisca Damira Miloša, a u izvođenju Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba. Roman Bijeli klaun dio je obvezne lektire u 7. razredu OŠ, a donosi priču o dječaku koji sa svojim roditeljima živi i radi u cirkusu te upoznaje starca koji je slijep, ali vrlo mudar. Po završetku predstave članovi kazališta Novi život s publikom će dodatno produbiti priču i približiti ih svijetu slijepih i slabovidnih. Ulaz na predstavu je slobodan.  

Posljednja kazališna poslastica u listopadu bit će Molierov Borghese gentiluomo / Građanin plemić, u izvođenju kazališta Piccolo Teatro Sacile iz ovog talijanskog grada, zbratimljenog s  Novigradom. Suorganizatori su Zajednica Talijana Novigrad i Grad Novigrad, predstava je na rasporedu 22. listopada u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Foto Centar za manifestacije i kulturu Novigrad
Foto Centar za manifestacije i kulturu Novigrad

Želite li biti informirani o programima CMIK-a redovito pratite njihovu Facebook stranicu CMIK-a –CMIK/CMC Novigrad-Cittanova. Vidimo se u CMIK-u!

FUNTANA/VRSAR – 7 medalja za Galateice u Austriji

Alen Hasikić - Foto OŠ Joakima Rakovca Sv. Lovreč

SV. LOVREČ: Alen Hasikić jedini školski pedagog među 513 nagrađenih za izvrstan rad