in

TAR: Zapažen uspjeh Lucije Trifunović na državnom natjecanju iz talijanskog jezika

Foto OŠ Tar Vabriga

Državno natjecanje iz talijanskog jezika održano je od 8. do 10. svibnja u Vodicama. Ovo je jubilarno 30. državno Natjecanje  iz romanskih jezika, talijanskog, francuskog i španjolskog, pod motom “Jezici su mostovi među ljudima”, te su zbog toga bile prisutne mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života iz spomenutih država . U Vodicama na državnom natjecanju ove godine su OŠ Tar – Vabriga predstavljale učenica Lucija Trifunović i njezina mentorica Daliborka Škofić.
Lucija je u A kategoriji osvojila 4. mjesto i nagradu za najkreativniji sastavak, a nagradu joj je uručio Gian Luca Borghese ravnatelj talijanskog kulturnog centra u Hrvatskoj.

I učenica i mentorica ističu kako je natjecanje bilo naporno i s veoma zgusnutim hodogramom, no događaj je bio prilika za učenje i nove spoznaje, ali i mjesto za stjecanje novih poznanstava iz cijele Hrvatske. Lucija je rekla kako je jako zadovoljna sa svime što je vidjela i doživjela u Vodicama, dok je mentorica istaknula zadovoljstvo s rezultatom njezine učenice.

Foto Grad Poreč

Vrhunac hrvatske rukometne sezone u Poreču: Final 4 Kupa, Seminar trenera i Festival rukometa 2024.

Foto Tanja Kocijančić

Gušti Merkata u Poreču: Od petka nova manifestacija na tržnici. Pogledajte što vas sve fino čeka