in

Tarski osmaši na Festivalu strukovnih zanimanja. Predstavili se limari, frizeri, autoserviseri, pomorska škola…

Osnovna škola Tar-Vabriga

Kako bi osmašima OŠ Tar-Vabriga olakšale izbor budućeg zanimanja razrednice Adela Deković i Monika Zuprić odvele su ih u Pazin u petak 22. ožujka 2024. na Festival strukovnih zanimanja. Ove godine na Festivalu je sudjelovalo 15 srednjih strukovnih škola, koje su predstavile 41 strukovni i tehnički obrazovni program.

Prvi dan Festivala, u petak, učenici su s razrednicama organizirano obilazili izlagače, dok su u subotu mogli doći sa svojim roditeljima. Uz škole, svoja su zanimanja predstavili i istarski obrtnici te su tako učenici uživo mogli vidjeti i razgovarati o tome što to znači, primjerice,  biti autoserviser, slastičar, pitur ili instalater. Učenici su bili oduševljeni festivalom jer su ih srednjoškolci počasti jelima, bezalkoholnim koktelima i slasticama koje su sami napravili.

Tehničari za računarstvo su pokazali male robote i kamere. Kozmetičarke su lakirale i uređivale nokte na svom štandu, a frizerke su radile frizure. Učenike je zainteresirala Pomorska škola, Medicinska škola i mnoge druge.  Svaki obrazovni program pokazao je po čemu je zanimljiv i poseban.

Posebno je bilo zanimljivo vidjeti bivše učenike OŠ Tar-Vabriga koji su sada predstavljali svoje škole.

Bez vode 26. ožujka dio Vižinade

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

POREČ: Senzacionalan nastup malonogometaša SŠ Mate Balote – Osvojili titulu viceprvaka Istre