in

POREČ: Senzacionalan nastup malonogometaša SŠ Mate Balote – Osvojili titulu viceprvaka Istre

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

U ponedjeljak je u dvorani Žatika održano županijsko natjecanje u futsalu za srednje škole. Nastupilo je 8 ekipa koje su bile raspoređene u 2 skupine. Pobjednici skupina igrali su u finalu, dok su drugoplasirani po grupama odradili utakmicu za treće mjesto.

Učenici SŠ Mate Balote Poreč svrstani su ždrijebom u skupinu B, zajedno s Labinom, Buzetom i Strukovnom školom iz Pule. Nakon pobjede protiv Labina s 2:0 te još jedne pobjede protiv Buzeta s 3:0, znali su Porečani da je neriješeni ishod protiv favorizirane Strukovne škole iz Pule dovoljan za prvo mjesto u grupi, jer su strukovnjaci već ranije remizirali s Buzetom i pobijedili Labin.

U fantastičnoj utakmici Mate Balota pobjeđuje s 2:1 i ulazi u finale u kojem su ih čekali medicinari iz Pule.

Finalna utakmica prošla je uglavnom u taktičkom nadmudrivanju i čekanju na grešku protivnika. Na kraju napete utakmice medicinari su postali županijski prvaci, a učenici porečke škole osvojili drugo mjesto.

-Naši su učenici ostvarili fantastičan rezultat, jer igrati u finalu futsala na županijskoj razini naša škola nije doživjela već dugi niz godina. Stoga, treba čestitati učenicima na borbenosti i svemu pokazanome, poručili su iz škole.

Osnovna škola Tar-Vabriga

Tarski osmaši na Festivalu strukovnih zanimanja. Predstavili se limari, frizeri, autoserviseri, pomorska škola…

Kaštel Morosini-Grimani u Svetvinčentu

VIKEND U ISTRI: Evo što vam donosi Uskrsni ponedjeljak u kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu