in

U Brtonigli otvorena prva istarska waldorfska škola

Foto udruga Zorin Dvor

Nedavno je vrata otvorila prva waldorfska škola u Istri i četvrta u Hrvatskoj te prve waldorfske škole u Istri. Službeno je upisana u Sudski registar i nalazi se u Brtonigli, gdje je od prvog dana dobila potrebnu podršku.

Foto udruga Zorin dvor
Foto udruga Zorin dvor

Kako doznajemo iz udruge Zorin dvor koja je pokrenula Inicijativu Waldorf Istra, od samog početka dobivali su potporu u različitim oblicima od Općine Brtonigla i načelnika Neša Sinožića. Tu su dobili prostor za temelje i izgradnju ideje koja raste i dalje. Škola se nalazi u Garibaldijevoj ulici na broju 9.

-Veliko hvala za svaki čin podrške iskazan kroz ove godine. Od početka smo duboko zahvalni svim roditeljima koji su nam ukazali svoje potpuno povjerenje time što su dali svoju djecu u naše ruke, nesebično su nam pomagali u svim radnim akcijama i čišćenju, donirali materijalna dobra, donosili voće za cijelu školu, vozili nas na izlete, asistirali na izletima, pomagali u administrativnim poslovima, donosili domaće slastice na svečanosti, međusobno se povezivali kako bi drugima olakšali putovanje do škole… naša škola zaista od početka funkcionira kao mala zajednica gdje svatko doprinosi kako može i to je naš ključ uspjeha. Neizmjerno smo zahvalni svim donatorima bez čije potpore ne bismo uspjeli izvesti sve građevinske, funkcionalne i estetske zahvate koji su bili neophodni za dobivanje dozvole za rad, poručuje Zorin dvor.

Foto udruga Zorin Dvor
Foto udruga Zorin Dvor

Njihovi su učitelji zadnjih godina pohađali studije za waldorfske učitelje, stručno se usavršavali, hospitirali po domaćim i inozemnim waldorfskim školama te obavljali praksu kako bi izučili znanje i naučili kako ga primijeniti. Zahvalni su inicijatori i svim učiteljima, mentorima, kolegama profesionalcima i svim suradnicima, jer dodaju da bez stručnog kadra također ništa ne bi bilo moguće.
Nedavno je počeo novi ciklus Regionalne waldorfske edukacije za odgajatelje, učitelje, roditelje i svakog tko je na bilo koji način zainteresiran za produbljivanje svojih spoznaja o čovjeku.

Više informacija o školi pronaći ćete na linku https://zorindvor.hr/

Foto udruga Zorin Dvor
Foto udruga Zorin Dvor

Bike utrka Istria 300 u listopadu 2023. - Foto TZG Poreč

U Hrvatskoj ostvareno 20 milijuna dolazaka. Zanimljiva top lista najposjećenijih gradova

Andy Žiković i Saša Ristić osvojili zlatne medalje u Sloveniji

POREČ: Saša Ristić obranio titulu prvaka na Open powerliftingu u Sloveniji, zlato i za Andyja Žikovića