in

UČE NJEMAČKI: Osmaši iz Tara i Vrsara posjetili austrijski Minimundus

Školarci iz Tara i Vrsara u Austriji

Da se preko 150 znamenitosti cijeloga svijeta može posjetiti u jednom danu, znaju naši osmaši koji su i ove školske godine posjetili zabavni park Minimundus u Austriji. Prošloga tjedna po treći put realizirao se međuškolski projekt OŠ Tar-Vabriga s Osnovnom školom Vladimira Nazora Vrsar koji rezultira posjetom Austriji. U projektu sudjeluju učenici osmih razreda koji uče njemački jezik, a voditeljice su nastavnice Kristina Lijović i Tiana Orihovac Knezoci.

Nakon izvršavanja zadatka u grupama „Potraga za znamenitostima iz zemalja njemačkog govornog područja“, nagrađivanja najbrže i najbolje grupe, zajedničkog obilaska parka i ručka u zabavnom parku Minimundus uslijedio je posjet gradu Klagenfurtu. U samom centru grada dočekala ih je gospođa Almira Repnig koja radi u Gradskoj vijećnici (Rathaus) te ih provela vijećnicom i obradovala poklonima. 

Osim toga, pružila im je priliku upoznati gradonačelnika Klagenfurta, Christiana Schneidera koji ih je također srdačno dočekao i pozdravio.  Učenici su sa gradonačelnikom vodili ugodan razgovor o gradu Klagenfurtu kao i o gradovima Vrsar i Tar iz kojih oni dolaze. Sjedeći u klupama gradskih vijećnika, učenici su saznali koju ulogu ima gradsko vijeće i za što je grad sve zadužen i dobili jedinstvenu priliku gradonačelniku postavljati pitanja iz vijećničke stolice. Svaka je škola ujedno mogla na njemačkom jeziku opisati mjesto iz kojeg dolaze. Bila je to lijepa promocija Tara i Vrsara.

Ovakvom lijepom zajedničkom druženju obje se škole nadaju i iduće godine školske godine. 

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Od 31. svibnja započinje ljetna regulacija prometa u starogradskoj jezgri

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Učenici predstavili svoju tradiciju na Festivalu zavičajnosti u Puli