in

Učilište Poreč poziva na upise u glazbeni vrtić i pripremni glazbeni razred

Foto Andi Bančić

GLAZBENI VRTIĆ – upisi

Pučko otvoreno učilište Poreč upisuje polaznike u glazbeni vrtić!

Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu, a namijenjen je predškolarcima.  Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…uz igru i priču kao osnovna motivacijska sredstva.

Program glazbenog vrtića obuhvaća slušanje klasične glazbe uz prethodno pojašnjenje što razvija djetetovu maštu, a posebnost je i slušno prepoznavanje i učenje novih instrumenata što omogućuje raspoznavanje glazbenih boja, ugođaja, uočavanje melodijsko – ritamskog obrasca čime dijete razvija pamćenje. Sviranje na instrumentima Orffovog instrumentarija, ples uz pjevanje te slušanje klasične glazbe utječu na razvoj djeteta u pravcu bolje koncentracije i pamćenja, pozitivan odnos u radu u grupi ili u paru te jačanje osjećaja samopouzdanja zbog nastupa prilikom kojeg svako dijete iskazuje svoje znanje i umijeće uz veliku podršku grupe, učiteljice i roditelja.

Na nastavi glazbenog vrtića djecu usmjeravamo prema klasičnoj glazbi, što dovodi do razvoja glazbenog ukusa. Slušajući kvalitetna djela dijete otkriva poseban svijet i počinje zapažati lijepo u glazbi, mašta i emocije se pokreću te se razvija sluh i glazbeni ukus

Kao rezultat rada djeca razvijaju pjevačke vještine, sposobnost pamćenja glazbenih cjelina, melodije i teksta, razvijaju osjećaj za skupno muziciranje, pozitivne međuljudske odnosa, timski rad i aktivno sudjeluju u stvaranju pozitivnog ozračja.

Djeca se upisuju putem online forme: https://forms.gle/BcUXjccE7Sg1WLsP7

Nastava započinje 4. listopada, a održavat će se srijedom od 17 do 18.30 sati (blok sat).

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona 091 432 2635.

—————————————————————————————————————–

PRIPREMNI GLAZBENI RAZRED – upisi

Pučko otvoreno učilište Poreč upisuje polaznike u pripremni glazbeni razred, namijenjen učenicima prvih i drugih razreda osnovne škole.

Cilj ovog tečaja je pobuditi interes za glazbu kod djeteta, razvijati želju za uključivanjem u glazbene aktivnosti, pjevanje, sviranje i slušanje glazbe, obogatiti emocionalni doživljaj glazbe, njegovati i kultivirati glasovne mogućnosti i težiti za intonativno čistim pjevanjem uz pravilno disanje i jasno izgovaranje teksta, razvijati glazbeni sluh i pamćenje.

Polaznici će imati priliku pokazati svoje potencijale i svatko će dobiti prave smjernice za daljnji razvoj. Bit će im omogućeno upoznavanje sa svim instrumentima, te organiziran posjet koncertima u Umjetničkoj školi Poreč

Ukoliko želite djetetu omogućiti glazbenu naobrazbu, no nemate predznanje o sposobnostima i željama svog djeteta, javite nam se!

Djeca se upisuju putem online forme: https://forms.gle/hp81ixVQ7cbcfA7bA

Nastava započinje 2. listopada, a održavat će se ponedjeljkom od 17.30 do 19 sati (blok sat).

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona 091 432 2635.

Foto Dom za starije Poreč

U Domu za starije Poreč počeo Tjedan volonterstva: U gostima bio zbor Galija

Svjetski dan turizma u Kašteliru – Besplatne degustacije domaćih proizvoda ispred Butige