in

Umaška OŠ Marije i Line domaćin natjecanja iz talijanskoj jezika i osvajačica dva prva mjesta

Ponosni smo što su naše učenice osvojile prva mjesta u čak dvije kategorije. Ria Ružić pod mentorstvom prof. Martine Baljak osvojila je 1. mjesto u kategoriji A, dok je Linda Bazjak također osvojila 1. mjesto u kategoriji C pod mentorstvom Teje Kolarić Deklić, prof., istaknuli su iz umaške škole.

U utorak, 16. ožujka, umaška OŠ Marije i Line bila je domaćin županijskog natjecanja iz talijanskoga jezika na kojem se natječu učenici 8. razreda. Svečano otvaranje natjecanja održalo se u Školskoj sportskoj dvorani. Pod strogim epidemiološkim mjerama odslušali smo himnu Lijepa naša domovino i svečanu pjesmu Krasna zemljo, Istro mila, a učenici Glazbenog odjela nastupili su u kratkom kulturno-umjetničkom programu. Pod vodstvom prof. Vjekoslava Crnoborija, Noel Šimić izveo je Grazioso na gitari, a Leon Šimić Gigue.

Ravnateljica Sanja Zakinja održala je uvodni govor u kojem je nazočnima zaželjela dobrodošlicu te istakla natjecanje u brojkama. Na županijskom natjecanju sudjelovalo je jedanaest škola, odnosno trideset i šest učenika u pratnji šesnaest mentora. Dvije učenice iz Rovinja pisale su ispit online jer im je određena samoizolacija.

Natjecanje u kategorijama A, B i C pisalo se od 9 do 11 sati, a za učenike je organiziran obilazak Umaga dok su mentori ispravljali ispite.

Svi učenici i mentori dobili su zahvalnice za sudjelovanje, a za prigodne, bogate poklone moramo zahvaliti sponzorima: Zajednici Talijana „Fulvio Tomizza“ iz Umaga, Profil Klettu, Školskoj knjizi, IKB-u, Umag te Editu Rijeka, novinsko-izdavačkoj kući. Posebna zahvala ide muzejskoj pedagoginji Barbari Crnobori i Biljani Bojić, ravnateljici Muzeja grada Umaga, koje su povele sudionike natjecanja u povijesnu šetnju Umagom.

Žminjština dostupna u virtualnoj šetnji

OBRTNICI mogu zatražiti otpis komorskog doprinosa zbog korone