in

Umjetnička škola Poreč otvorila upise za prvi razred glazbenog i plesnog obrazovanja

Pravo upisa u prvi razred osnovnog glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina života i zadovoljila kriterije propisane kurikulumom umjetničkog obrazovanja. U školskoj godini 2021./2022. u 2. roku učenici mogu upisati sljedeća glazbala: truba, flauta i harmonika.

Pravo upisa u prvi razred osnovnog plesnog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila devet godina života i zadovoljila kriterije propisane kurikulumom umjetničkog obrazovanja.

U školskoj godini 2021./2022. u 2. roku učenici mogu upisati: suvremeni ples.

Broj učenika koji se upisuje na pojedini instrument ovisi o broju slobodnih mjesta u Školi.

PRIJEMNI ISPITI

Zbog ograničenog broja mjesta kandidati polažu prijemni ispit za koji nije potrebno glazbeno i plesno predznanje.

Prijemni ispit za upis u osnovnu glazbenu školu održat će se u Umjetničkoj školi Poreč, Narodni trg 1, Poreč, u

petak, 27.8.2021. godine od 10,00 sati.

Prijemni ispit za upis u osnovnu školu suvremenog plesa održat će se u Umjetničkoj školi Poreč, Narodni trg 1, Dvorana 1A, u  sljedećem terminu

 petak, 27.8.2021. godine od 11,00 sati.

Radi dobivanja točnog termina dolaska na prijemni ispit u skladu s mjerama HZJZ-a molimo Vas da Vaše dijete prijavite na sljedeće poveznice:

GLAZBENA ŠKOLA
https://forms.gle/BKqyRo4Dai2cc45C8

SUVREMENI PLES

https://forms.gle/yAFGWES8UfeiV3ka6

UPISI

Upise učenika koji su uspješno položili prijemni ispit za školsku godinu 2021./2022. godinu roditelji mogu izvršiti odmah nakon audicije. Roditelj treba donijeti na upis sljedeću dokumentaciju: OIB učenika, OIB roditelja potpisnika ugovora o osnovnom glazbenom odnosno plesnom obrazovanju, Domovnicu (preslika) i Izvadak iz Matice rođenih (preslika).

PARTICIPACIJA

Participacija za program osnovnog glazbenog obrazovanja od I. do VI. razreda i osnovnog plesnog obrazovanja od I. do IV. razreda iznosi 2.070 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka od kojih prvi obrok iznosi 270 kuna, a ostali obroci 200 kuna.

Participacija za drugo i daljnja dijete umanjuje se za 50 % od iznosa participacije iz točke I. odnosno iznosi 1.035,00 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka od kojih prvi obrok iznosi 135 kuna, a ostali obroci 100 kuna.

Participacija za program osnovnog glazbenog i plesnog obrazovanja uz korištenje školskog instrumenta iznosi 3.070,00 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka od kojih prvi obrok iznosi 370,00 kuna, a ostali obroci 300,00 kuna.

Participacija za drugo i daljnje dijete za program osnovnog glazbenog i plesnog obrazovanja uz korištenje školskog instrumenta umanjuje se za 50% od iznosa participacije iz točke III. odnosno iznosi 1.535 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka od kojih prvi obrok iznosi 185,00 kuna, a ostali obroci 150 kuna.

Sukladno članku 9. stavak 3.  Zakona o umjetničkom obrazovanju, roditelji/skrbnici učenika sami snose troškove pohađanja drugog programa darovitih učenika koji uz program osnovnog glazbenog ili plesnog obrazovanja pohađaju još jedan, odnosno drugi program u Umjetničkoj školi Poreč.

Cijena drugog programa za darovite učenike koji uz program osnovnog glazbenog obrazovanja, odnosno uz temeljni predmet instrument, pohađaju i osnovnoškolski program suvremenog plesa, od I. do IV. razreda iznosi 2.400 i plaća se u 10 mjesečnih obroka u iznosu od 240 kuna.

Cijena drugog programa za darovite učenike koji uz program osnovnog glazbenog obrazovanja, odnosno uz temeljni predmet instrument, pohađaju i osnovnoškolski program suvremenog plesa, od I. do IV. razreda, uz korištenje školskog instrumenta iznosi 3.400 i plaća se u 10 mjesečnih obroka u iznosu od 340 kuna.

Cijena drugog programa za darovite učenike koji uz osnovnoškolski program suvremenog plesa ili osnovnog glazbenog obrazovanja pohađaju drugi program osnovnog glazbenog obrazovanja, sa temeljnim predmetom struke, od I. do VI. razreda iznosi 5.000 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka u iznosu od 500 kuna.

Cijena drugog programa za darovite učenike koji uz osnovnoškolski program suvremenog plesa ili osnovnog glazbenog obrazovanja pohađaju drugi program osnovnog glazbenog obrazovanja, sa temeljnim predmetom struke, od I. do VI. razreda, uz korištenje školskog instrumenta iznosi 6.000 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka u iznosu od 600 kuna.

U Istri devet novozaraženih

KAŠTELIR: Ivan Legović novi predsjednik IDS-a