in

Valamarova podrška porečkim školama

Ravnateljica Umjetničke škole Sanjica Sara Radetić/Valamar PR

Valamar Riviera dala je podršku radu Umjetničke škole Poreč i Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“. Ove dvije škole kontinuiranim zalaganjem za kvalitetnije obrazovanje svojih učenika uvelike doprinose lokalnoj zajednici.

Umjetnička škola Poreč tako dugi niz godina svojim učenicima pruža osnovno glazbeno i plesno obrazovanje. Unazad 18 godina na čelu s ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić škola proširuje programe i utrostručuje broj učenika te školu trenutno pohađa čak 289 učenika. Umjetnička škola Poreč godinama niže sjajne rezultate i nagrade, a u 2017./2018. školskoj godini učenici i učitelji Škole mogu se pohvaliti impresivnim brojem od čak 96 osvojenih nagrada.

Uspjesi Umjetničke škole Poreč rezultat su prvenstveno izuzetno darovite i radišne djece, učitelja, roditelja i svih zaposlenika škole. Međutim, ovakvi izvanredni rezultati mogući su samo sinergijom i velikom podrškom Grada Poreča, Istarske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, TZ Grada Poreča, poslovnih subjekata i dobrih ljudi koji su prepoznali rad i kvalitetu škole te nas redovito podržavaju. Posebno smo zahvalni Valamar Rivieri s kojom, od kada vodim školu, iznimno lijepo surađujemo“, izjavila je ravnateljica Škole Sanjica Sara Radetić.

Talijanska Osnovna škola „Bernardo Parentin“ kao samostalna škola počinje djelovati 1994. godine i cjelovitu nastavu provodi na talijanskom jeziku. Ovo je jedina talijanska škola u Poreštini koja okuplja djecu od Tara do Limskog kanala. Talijanska osnovna škola može se pohvaliti hvalevrijednim inicijativama u svrhu poticanja modernizacije i digitalizacije škole.

„Zahvaljujem se Valamar Rivieri u ime svih učenika i učitelja naše škole. Sretni smo što smo uspjeli nabaviti novi širokokutni projektor za pametnu ploču, kako bi se omogućilo poboljšanje nastavnog procesa, poučavanja i učenja. Naš dugoročni cilj je opremanje i modernizacija informatičke opreme, koja je danas nužna u svim nastavnim aktivnostima. Time ćemo olakšati kurikularno učenje i promicati kognitivni razvoj, kompetencije i vještine naših učenika“, izjavila je ravnateljica škole Ester Zarli.

Ova škola jedna je od pet škola u Istri koje su izabrane za uvođenje eksperimentalnog  projekta građanskog odgoja u škole. Dva sata tjedno učenici sudjeluju na  radionicama o različitim temama građanskog odgoja.

U najavi šest novih direktnih zračnih linija iz Francuske prema Hrvatskoj – među kojima i Bordeaux-Pula

Novo ruho porečkih dječjih igrališta