in

VELIKA GUŽVA na 1. Sajmu karijera u Poreču – Na jednom mjestu sve informacije za sve istarske maturante

Sajam karijera u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Više od 20 fakulteta sa 60 smjerova iz Hrvatske i Slovenije, poslodavci i agencije za studij u inozemstvu predstavili su se danas na premijernom izdanju Sajma karijera u dvorani Žatika

Velika gužva bila je danas na otvaranju prvog Sajma karijera, koji se do 17 sati odvija u porečkoj Žatiki. Sajam je namijenjen maturantima i općenito učenicima srednjih škola, a na početku su stigli učenici dviju porečkih škola – Mate Balote i TUŠ-a Antona Štifanića. Tijekom dana najavljen je autobusima dolazak učenika i iz drugih istarskih škola, jer ovo je jedinstvena prilika da se mladi na jednom mjestu upoznaju s ponudom raznih fakulteta, agencija i poslodavaca, i to ne samo domaćih nego i inozemnih.

Foto Grad Poreč

Na otvorenju su govorili gradonačelnik Loris Peršurić, te ravnatelji škola Tatjana Gulić Pisarević i Krešimir Bronić.

-Posebna vrijednost jest što je ova manifestacija nastala kao odgovor na potrebe mladih i što je među organizatorima Klub za mlade, koji je također nastao na traženje mladih. Hvala visokoškolskim ustanovama na odazivu i svim srednjim školama koje su za svoje učenike organizirale dolazak u Poreč. Važna je i činjenica da su na ovoj manifestaciji prisutni i potencijalni poslodavci, te da će se i na taj način potaknuti mlade da biraju lakše zapošljiva i zajednici potrebna zanimanja, rekao je gradonačelnik na otvorenju.

Sajam karijera u Poreču - Foto Grad Poreč
Sajam karijera u Poreču – Foto Grad Poreč

Ravnatelj Srednje škole Mate Balota Bronić zahvalio je Gradu Poreču što je podržao i pomogao organizaciju ovog sajma. Posebno je istaknuo psihologinje škole Petru Andrić i Antoniju Mijatović koje su inicirale organizaciju Sajma karijera, te im se zahvalio. Izrazio je nadu da će manifestacija pomoći učenicima u izboru zanimanja i fakulteta, a oni maturanti koji su već odabrali fakultet možda promijene ideju nakon ovog sajma. Zaključio je da ovako velik odaziv fakulteta i tvrtki, ali i učenika, zaista nije očekivao.

Sajam karijera u Poreču - Foto Tanja Kocijančić
Sajam karijera u Poreču – Foto Tanja Kocijančić

Ravnateljica TUŠ-a A. Štifanić Gulić Pisarević u ime svojih učenika i djelatnika škole izrazila je ponos i oduševljenje što je Dan karijera, koji su u puno skromnijem izdanju obje škole organizirale duži niz godina, u suradnji s Gradom Porečom prerastao u današnji Sajam karijera namijenjen maturantima cijele Istre.

-Učenici naših škola udjelovali su u istraživanju koje je pokazalo potrebu za ovakvom manifestacijom kao što je Sajam karijera, na kojem će mladi na jednom mjestu dobiti sve informacije vezane uz mogućnosti nastavka školovanja i odabira zanimanja, naglasila je Gulić Pisarević i zahvalila svima na trudu i suradnji.

Organizatori sajma su Grad Poreč, Klub za mlade Poreč, Srednja škola Mate Balote Poreč i Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč.

Sajam karijera u dvorani Žatika - Foto Grad Poreč
Sajam karijera u dvorani Žatika – Foto Grad Poreč

Ideja o organizaciji ovakve manifestacije nastala je kao odgovor na provedeno istraživanje o potrebama, problemima i interesima porečkih mladih, nastalo prilikom izrade strateškog dokumenta „Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo za razdoblje 2022.-2026.“ u okviru kojeg su učenici srednjih škola posebno istaknuli potrebu dobivanja potpunih informacija na jednom mjestu o mogućnostima nastavka školovanja i odabira zanimanja.

Cijelu fotogaleriju pogledajte na našoj Facebook stranici

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid04Fm5j6MsPLpeaJ71yPHyREjBvutMcgX2pEPgD1HuRHZ9Y838fTk5VUC4QCqGJSjtl

Jurina i Franina - Kalendar za 2023. - PR fotografija izdavača

Promocija u Poreču: Jurina i Franina imaju 100 godina

Presica za Final Four u Poreču - Foto Tanja Kocijančić 8-11-2022

BOĆARSKA ELITA U POREČU: Za vikend europski Kup prvaka. Uz Istru igraju najtrofejniji klubovi iz Francuske i Italije