in

BOĆARSKA ELITA U POREČU: Za vikend europski Kup prvaka. Uz Istru igraju najtrofejniji klubovi iz Francuske i Italije

Presica za Final Four u Poreču - Foto Tanja Kocijančić 8-11-2022

Polufinale KEP-a između Istra Poreč i Bistona iz Baške Vode na programu je u subotu, 12. studenog, od 15.30 sati.

Predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju 12. i 13. studenog 2022., ljubitelji sporta u Poreču moći će uživo uživati u pravoj boćarskoj poslastici najviše svjetske razine. Naime, Boćarski klub Istra i Grad Poreč domaćini su završnog turnira europskog Kupa prvaka za boćare. Natjecanja je to na kojem će se za naslov prvaka Europe boriti četiri kluba, aktualni i dvostruki europski prvak, francuski Saint Vulbas, najtrofejniji europski klub svih vremena i sedmerostruki europski prvak talijanska BRB Ivrea, te aktualni hrvatski prvak i viceprvak, Biston iz Baške Vode i Istra Poreč.

Polufinale KEP-a između Istra Poreč i Bistona na programu je u subotu, 12. studenog od 15.30 sati.

Tim je povodom danas održana konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik porečke Istre i organizacijskog odbora Final Foura Damir Mendica, potom dopredsjednik FIB-e, ĉlan IO-a FEB-e i predsjednik HBS-a Denis Peršić, novi trener prve momčadi Istre Poreč Milan Celija i tajnik Istarskog boćarskog saveza Kristijan Klarić.

Presica za Final Four u Poreču - Foto Tanja Kocijančić 8-11-2022
Presica za Final Four u Poreču – Foto Tanja Kocijančić 8-11-2022

Mendica je istaknuo da im je velika čast što su domaćini tako značajnom sportskom događaju, te dodao da rade na tome da ovaj tradicionalan sport na Mediteranu populariziraju među mladima. Pozvao je sugrađane da u što većem broju dođu bodriti porečku ekipu, ali i pogledati svjetsku klasu boćara. Zahvalio je FEB-u na ukazanom povjerenju kod dodjele domaćinstva, te Sportskoj zajednici Grada Poreča i Gradu Poreču na podršci. Peršić je kazao da je i dosad Poreč pokazivao vrhunski nivo u organizaciji važnih sportskih natjecanja, te najavio da će Poreč i dogodine opet biti domaćin Final Fouru. Celija je naglaio da su igrači posebno motivirani jšto će igrati pred domaćom publikom, te najavio da će se boriti za medalju.

Osim što će Porečani i Istrani imati mogućnost gledati najbolje boćare na svijetu, ovo je prvi put nakon devet godina da će Hrvatska imati sigurnog finalistu. Naime, ždrijeb je odredio da u polufinalu igraju dvije hrvatske ekipe. Porečkoj Istri ovo je sedmi put da je došla do polufinala, a Bistonu drugi put, naglasio je Klarić.

Prvi put u povijesti KEP-a dva hrvatska kluba u polufinalu

KEP je najviši europski rang boćarskog klupskog natjecanja, a njegova završnica
nesumnjivo predstavlja najznačajniji europski klupski boćarski događaj godine.

U turskom Mersinu je prošlog tjedna, tijekom trajanja SP-a, obavljen ždrijeb polufinalnih parova završnog turnira KEP-a, nakon kojeg je sigurno da će Hrvatska nakon devet godine, ponovno imati finalistu. Ždrijeb je naime odlučio da će se prvi puta u povijesti KEP-a u polufinalu međusobno sastati dva hrvatska kluba, Biston i Istra Poreč. Bit će to repriza ovogodišnjeg finala završnog turnira Super HBL, u kojoj je također u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože klub iz Baške Vode pobijedio Porečane 15:11.

VAŽNE INFORMACIJE ZA POSJETITELJE:

Raspored natjecanja:
subota, 12. studeni 2022., polufinala:
9.00 – 13.00 sati: St. Vulbas – BRB Ivrea
15.30 – 19.30 sati: Istra Poreĉ – Biston

nedjelja, 13. studeni 2022.:
10.00 – 14.00 sati: finale

Dio parkirališta ispred dvorane Veli Jože bit će zatvoren zbog potrebe organizatora, pa se posjetitelje moli da vozila ostave na drugim parkiralištima u blizini (kod dvorane Žatika, na Velikom parkiralištu, kod Osnovne škole Poreč i drugo).

Cijene ulaznica:
Svako polufinale pojedinaĉno 30 kn.
Finale 50 kn.
Paket (dva polufinala i finale) 70 kn
Ulaznice i smještaj mogu se rezervirati upitom na mail finalfourporec@gmail.com ili
pozivom/porukom na mob.+385 98 47 33 49.

Sajam karijera u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

VELIKA GUŽVA na 1. Sajmu karijera u Poreču – Na jednom mjestu sve informacije za sve istarske maturante

valter flego foto eu ep ek

Valter Flego: Na korak smo do Schengena. Ne želimo više taj zid s EU-om