in

Višnjan, Vižinada i Kaštelir imaju jednu od najboljih hrvatskih učiteljica – Tinu Pajdaš

Dana 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. U Zagrebu je tim povodom održana svečanost za 513 odgojno-obrazovnih djelatnika koje je nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja prema Pravilniku o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima. 

I treću godinu zaredom među njima je i prof. glazbene kulture Tina Pajdaš iz Osnovne škole Jože Šurana Višnjan koja podučava i djecu iz Kaštelira i Vižinade. Prof. Pajdaš inače živi u Općini Vižinada, a u školi predaje već 23 godine.

Ove je godine nagrađena, kako piše u obrazloženju ministarstva, za mentorstvo učenicima na državnoj razini, predavanje na županijskoj razini i na međunarodnoj razini. Zatim zbog dijeljenja primjera dobre prakse, autorstva i suautorstva stručnih knjiga do 3 suautora i za autorstvo i suautorstvo stručnih knjiga više od 3 suautora, potom za izradu primjera prilagodbe, koordiniranje projekta na međunarodnoj razini, sudjelovanje u realızaciji rezultata projekta na međunarodnoj razıni, uređivanje školskıh mrežnih stranica i drugo.

Čestitamo učiteljici Tini! Povodom ove nagrade razgovarali smo s njom prije točno godinu dana, kada joj je to bio drugi put da je nagrađena. Što nam je rekla pročitajte na linku:

Na Dan učitelja posljednjih nekoliko godina Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike. Ove godine s bruto iznosom od 10.000 kuna nagrađeno je njih 513 u području obrazovanja. Kroz javni poziv nagrađuju se istaknuti pojedinci koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. U kriterije koji se boduju prilikom nagrađivanja ulaze, između ostaloga, mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Foto Dvorana Saline Vrsar - Turnir u pikadu

Prvi Masters Hrvatskog pikado saveza održan u Vrsaru

Crveni križ Poreč tjedan solidarnosti

FUNTANA: Mjerenje šećera i tlaka u sklopu akcije “Solidarnost na djelu 2022.”