in

VIŽINADA: Novi ormarići za školarce zahvaljujući Adventu

Foto Općina Vižinada

Odnedavno naši osnovnoškolci na raspolaganju imaju 20 novih ormarića kojima su se iznimno razveselili.”

-Uvijek slušamo naše sumještane, jednako male i velike, i vodimo računa o njihovim željama i potrebama koje im život čine kvalitetnijim. Zahvaljujući takvom odnosu, prije nekog vremena su nam se obratili učenici područne osnovne škole u Vižinadi sa željom i molbom da se nabave školski ormarići koji su vrlo praktični i učenici u njih tijekom nastave mogu odložiti svoje stvari. Budući da funkcioniramo kao cjelina i povezana zajednica, osmislili smo način kako da svi zajedno doprinesemo tomu da učenici dobiju prijeko potrebne ormariće, pa se tijekom održavanja adventskih događanja u Vižinadi sav novac prikupljen od prodaje jela, pića i ukrasa čuvao upravo u tu svrhu, poručili su iz Općine Vižinada.

Riječ je o iznosu od 3.150 kuna, dok je ostatak dodala Općina Vižinada. Tako je nabavljeno 20 novih ormarića ukupne vrijednosti 7.631,26 kuna. A s obzirom da je riječ o školskim hodnicima, gdje vlada veselo i razdragano raspoloženje, i vrata ormarića naručena su u tri različite boje – žutoj, zelenoj i crvenoj. Tako su učenici dobili korisnu potrepštinu koja istodobno ukrašava interijer škole. No najvažnija je u svemu bila suradnja Općine i učenika.

– Osobito je važno što su djeca naučila da mogu participirati u donošenju odluka i predlagati aktivnosti od značaja za lokalnu zajednicu, jer je aktivnost realizirana nakon jednog sastanka s djecom u sklopu građanskog odgoja koji se provodi u našoj školi. Nadam se da će ormarići biti od koristi sadašnjim i budućim generacijama učenika”, rekao je općinski načelnik Marko Ferenac.

Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada

Foto Policijska uprava istarska

Radari u Istri 4. veljače – Na području Pazina, Pule, Labina i Poreča

jovović knjižnica poreč

VOLONTERI U POREČU: Otvorene prijave za novi ciklus projekta “Dam-daš”