in

VIŽINADA prva po izdvajanju hrvatskih općina za obrazovanje

Foto Općina Vižinada

-Uvijek ističem da su nam djeca i mladi prioritet, a podaci Ministarstva financija upravo to pokazuju. Na čvrstom smo prvom mjestu u Hrvatskoj među svim općinama s obzirom na izdvajanje proračunskog novca za obrazovanje po stanovniku te na petom mjestu gledano prema postotku proračunskog novca uloženog u obrazovanje. Idemo i dalje tako, za dobrobit generacija u kojima leži naša budućnost, komentirao je načelnik Vižinade Marko Ferenac najnovije istraživanje portala Načelnik.hr o ulaganju općina u obrazovanje u 2020. godini.

Naime, portal je objavio svoju analizu prema kojoj je više od polovice općina lani povećala ulaganje za obrazovanje.

-Iako više od polovice općina u obrazovanje ulaže poražavajućih manje od 10 posto proračuna, a njih gotovo 400 manje od 30 posto proračuna, kao i uvijek u našim analizama – mi se fokusiramo na one napredne i osviještene, primjere dobre prakse koji su obrazovanju i ulaganju u znanje dodijelili primjereno mjesto na listi prioriteta.

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna za 2020., nešto manje od 10 posto općina – njih 30, u obrazovanje je uložilo više od 40 posto proračuna, a njih 17 preko polovice, piše Načelnik.hr.

Gledajući izdvajanja po stanovniku uvjerljivi rekorderi su općine Vižinada s 8.818 kuna i Vrbnik s 8.133 kuna po stanovniku izdvojenih za obrazovanje. Koliko je ovo veliko izdvajanje najbolje svjedoči usporedba s gradovima – rekorder među gradovima po stanovniku je za obrazovanje izdvojio 6.698 kuna.

Izvor portal Načelnik.hr vižinada
Izvor portal Načelnik.hr
Izvor portal Načelnik.hr vižinada obrazovanje istraživanje
Izvor portal Načelnik.hr

Cijeli članak pročitajte na Načelnik.hr

Djeca ukrasila adventski vijenac u Taru

TAR obilježio početak Adventa – Djeca ukrasila vijenac, slijedi bogat blagdanski program

Bez vode 30. studenog brojna sela na Poreštini