in

Zajednički projekt porečke i rovinjske škole – 0-WASTE-RAISING AWARENES KIT

Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

Zajednički projekt Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč

Foto TUŠ A. Štifanića Poreč
Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

Tijekom protekle školske godine učeniciStrukovne škole Eugena Kumičića Rovinj i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Porečsu zajedničkim snagama tražili načine kako će unijeti promjene u naše ponašanje prema okolišu u svakodnevnom životu. Tako su nakon odslušanih predavanja i odrađenih radionica osmislili vizualni identitet, aktivnosti i igre za poučnu slikovnicu. Sudionici projekta su pod sloganom „Recikliraj, bolju budućnost biraj!“ u više faza surađivali, istraživali i učili. Rezultat tog rada je jednostavan i sjajan: učenici su dizajnirali i izradili torbe i bočice za vodu za višekratnu uporabu s ciljem da se korištenjem višekratnih vrećica i bočica izbjegava prekomjerna proizvodnja i uporaba umjetnih materijala, njihovo odbacivanje u prirodi, rasipanje resursa. Osim toga će djeca u slikovnici na zabavan i poučan način naučiti više o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama Jadrana i usvojiti dobre navike i ekološki osviješteno ponašanje.

Foto TUŠ A. Štifanića Poreč
Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

Učenici TUŠ Antona Štifanića su tako 19. lipnja u okviru projektnih aktivnosti predstavili projekt 0-WASTE-RAISING AWARENES KIT najvažnijoj i najsimpatičnijoj publici – učenicima 2. a i 3. b Osnovne škole Finida i 2. a i 3. a Osnovne škole Poreč. Osim što su osnovnoškolci znali odgovore na sva pitanja o okolišu, obradovali su ih izvedbom pjesmica i recitacija, a kao nagradu su od učenika TUŠ Antona Štifanića na poklon dobili set koji se sastoji od platnene torbe, bočice za vodu i slikovnice s didaktičkim sadržajima na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku. Osnovnoškolci su oduševili svojim znanjem, srdačnim dočekom i iskrenošću koja se mogla vidjeti iz njihovih ozarenih lica.

Nakon posjeta osnovnoškolcima smo sigurni u uspješnost provedbe projekta budući da će svi učenici stečeno znanje u radu na projektnim aktivnostima primijeniti na složenije zadatke i situacije.

Jedna od promotivnih aktivnost ovog projekta je već je održana na glavnom porečkom trgu kojom prilikom su učenici TUŠ Antona Štifanića informirali građane našeg grada i turiste o provedenom projektu i podijelili im poklon set koji se sastoji od torbe i bočice za višekratnu uporabu, kao i slikovnice s didaktičkim sadržajima na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Foto TUŠ A. Štifanića Poreč
Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

Suradnja dviju škola i realizacija projekta povezana je zajedničkim nastojanjem s istim ciljem da se Rovinj i Poreč učine održivim i boljim mjestom za život, poručila je ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč Tatjana Gulić Pisarević.

Foto TZ Novigrad

NOVIGRAD: U subotu 2. Istria Folk Fest donosi zvukove, plesove i tradiciju četiri države

TUŠ A. ŠTIFANIĆA POREČ: Podjela svjedodžbi maturantima, pohvalnica i nagrada učenicima