in

Zdravi grad Poreč: Počinje državna matura – Podrška maturantima!

Kreće državna matura. Uzbuđeni su i maturanti i roditelji jer se radi o jednom od  najvažnijih ispita u dosadašnjem školovanju svakog maturanta. Zbog epidemiološke situacije ispiti se ove godine pišu u dva bloka.

Prvo obvezni predmeti od 8. lipnja do 24. lipnja, a zatim izborni od 25. lipnja do 3. srpnja. Prvi se rezultatiočekuju 15. srpnja, a konačni 20. srpnja. Ove godine očekuje se 32 tisuće pristupnika, a dio gradiva četvrtog razreda neće se vrednovati, iako ga neki ispiti sadržavaju.

Dakle, polaganje državne mature te upis željenog fakulteta važan je zadatak pred kojim se trenutno nalaze maturanti u cijeloj Hrvatskoj. Obzirom da je to važan korak, može biti uzrokom i određene napetosti, stresa i tjeskobe, a  ove godine, radi cijele neizvjesnosti oko datuma i načina polaganja ispita, ta neizvjesnost kod nekih učenika može biti još veća. Ovim putem želimo dati podršku našim maturantima da ovaj korak odrade što bezbolnije i uspješnije tako što ćemo ih podsjetiti kako si mogu pomoći na samom ispitu ukoliko se pojave znakovi tjeskobe ili ometajuće misli.

Čitav letak je dostupan na stranici Zdravog grada www.zdravi-grad-porec.hr

Svim maturantima želimo puno uspjeha!

Zdravi grad Poreč

RENE SAIN, porečka reprezentativka svoju karijeru nastavlja u FRANCUSKOJ u klubu s najviše naslova!

Istra dobro počinje novi tjedan – I dalje bez novooboljelih