in

RENE SAIN, porečka reprezentativka svoju karijeru nastavlja u FRANCUSKOJ u klubu s najviše naslova!

Rene Sain, odbojkaška reprezentativka iz Poreča nakon Rumunjske pronašla je novi klub. I to ne bilo koji, nego legendarni klub u Francuskoj s najviše naslova – Cannes. Rene, kako nam priča, ima novog agenta iz Italije koji joj je odlučio potražiti novi klub.

-U Rumunjskoj mi je bilo dobro, ali htjela sam neki izazov više. Nikako nisam očekivala da će to biti baš Cannes, francuski legendarni klub s najviše naslova. Bila sam jako sretna kada mi je došao s tom ponudom i nisam to mogla odbiti. Mogu reći da mi je to još jedna stepenica gore u mojoj karijeri i iznimno sam uzbuđena. Imat ću mladog talijanskog trenera i suigračicu iz Hrvatske. Sigurna sam da će biti dobra sezona i dat ću sve od sebe kako bi svi bili zadovoljni – ja, trener , uprava i navijači. I nadam se da ćemo biti na vrhu Francuske, optimistična je mlada Porečanka.

Nakon matičnog kluba u Poreču, gdje je započela igrati odbojku, češkog Olomouca, njemačkog Suhl Lotto Thüringena i rumunjske Stiinte Bacau, 23-godišnja odbojkašica ojačat će redove kluba koji je u zadnjih 25 godina osvojio 21 čak naslov prvaka i jednom manje otišao do kraja u nacionalnom kupu. K tome, u se dva navrata, 2002. i 2003. godine, popeo na europski tron.

Ugovor za iduću sezonu već je potpisala i sada osjeća pozitivnu nervozu.

-To osjećam od prvog dana kada sam počela igrati odbojku, priča nam Rene, koja je u jeku epidemije uspjela na vrijeme napustiti Rumunjsku, i to tik pred zatvaranjem granica, te stići u Poreč gdje je prošla obaveznih dva tjedna samoizolacije. Ostala je u rodnom gradu, gdje već trenira i priprema se za nove izazove. No, ima i vremena za odmor.

Velika joj je čast što će igrati za tako značajan klub i veseli se što je pred njom još dosta godina igranja.

-Vrhunski liberi imaju 30-ak godina i stoga imam još dosta vremena za učenje, a u Francuskoj očekujem daljnji igrački napredak. Moj cilj kada dođem u novi klub uvijek je isti – želim dati sve od sebe i pomoći u osvajanju trofeja, kaže Rene.

Cannes je za novu sezonu odlučio u potpunosti promijeniti ekipu. Pa su uz Sain doveli još nekoliko Francuskinja, jednu Amerikanku i Mađaricu, a ostali su tek jedna mlada igračica i Hrvatica Ana Starčević. Sain se veseli što će je u novoj sredini dočekati netko koga već poznaje i priča hrvatski jezik.

Zadnje tri sezone na klupi Cannesa sjedio je talijanski trener Riccardo Marchesi, a Sain će dočekati novi trener Filippo Schiavo koji je posljednje dvije sezone vodio talijanskog prvoligaša Lardini Filottrano.

Pripreme bi trebale započeti u kolovozu, trajat će šest-sedam tjedana, ovisno o tome kad će krenuti prvenstvo, pa Rene već lagano trenira kako bi donekle spremna stigla u Fancusku.

Želimo joj puno sreće!

U utorak prezentacija izgradnje sustava javnog navodnjavanja Červar Porat – Bašarinka

Zdravi grad Poreč: Počinje državna matura – Podrška maturantima!