in

ŽMINJ bogato nagradio odlikaše

Foto Općina Žminj

Već sedmu godinu za redom Općina Žminj na čelu s načelnikom Željkom Plavčićem u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Gortana Žminj tradicionalno nagrađuje i valorizira odlični osmogodišnji uspjeh svojih osnovnoškolaca kao i državnih prvaka koji su ostvarili zavidni uspjeh na državnim natjecanjima. Svake godine prilikom prigodne priredbe i podijele svjedodžbi i pohvalnica osmašima i prigodnim oproštajem od osnovnoškolskog obrazovanja te ulaska u svijet odraslih, samu podjelu obilježi i tradicionalna valorizacija odličnog uspjeha i izvarednih rezultata učenika.

žminj učenici škola odlikaši
Foto Općina Žminj

„Uspjeh i trud u Žminju uvijek su bili u fokusu, te samo predanim radom, strašću i upornošću možemo postići najbolju verziju sebe. Živimo u izazovnim vremenima virtualnih stvarnosti, društava i mreža, te svjesni činjenice da znanje i zalaganje nikada neće biti izvan mode, te da nam jedino znanje nitko ne može uzeti, želimo da ostanete svoji. Vjerni svojoj zajednici, svojim prijateljima, obitelji i sebi. Želimo Vam da na putu odrastanja budete najbolja verzija sebe i da na tom putu ne izgubite najvažniju osobu u životu – sebe,“ istaknuo je Plavčić obraćajući se osmašima i njihovim roditeljima.

Hana Ivanović, Iva Leana Orbanić, Lisa Orbanić, Arian Debeljuh, Ivana Benčić primili su prigodne pohvalnice te dar škole dok su u ime Općine Žminj nagrađeni prigodnim poklon bonom u iznosu 200 eura u trgovini informatičke opreme.

Nina Peteh, Hana Ivanović, Petra Križman učenice su koje je načelnik nagradio prigodnim Žminjskin rećinom radi posebnog doprinosa u očuvanju i razvoju kulture. Dobitnice su bile dio školskog zbora Mladice tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja.

Posebnu nagradu u obliku bona za informatičku opremu u iznosu 200 eura načelnik je dodijelio Lisi Orbanić, učenici koja je osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika.

Druženje su učenici nastavili u opuštenoj atmosferi zajedno s roditeljima u prostorijama škole.

U Funtani filmovi pod zvijezdama: Prvi u četvrtak

boško grožnjan

Veliki jazz glazbenik Boško Petrović dobio spomen bistu u Grožnjanu