in

Županija dodijelila 43 stipendije vrijedne pola milijuna kuna

Ilustracija

U proračunu Istarske županije za 2021. godinu predviđeno je 1.261.000 kuna za studentske stipendije, u tri kategorije. Nakon što je koncem prosinca okončan natječaj za dodjelu stipendija studentima na studijima za deficitarna zanimanja u zdravstvu u Istarskoj županiji, prošlog tjedna su zaključeni ugovori o stipendiranju za drugu kategoriju. Riječ je o dugogodišnjoj praksi dodjele stipendija redovnim studentima Istarske županije, a na ovogodišnjem natječaju u roku za dostavu zaprimljeno je 122 prijava.

Nakon provedenog postupka, a sukladno konačnoj bodovnoj listi donesena je odluka o dodjeli 43 jednogodišnje stipendije, u mjesečnom iznosu od 1.100 kuna, a isplaćuju se za razdoblje od 10 mjeseci. Ukupna vrijednost  stipendija iznosi 473 tisuća kuna.

Od 43 dodijeljenih stipendija najveći broj studenata studira na riječkom Sveučilištu, slijede pulsko pa zagrebačko, a što se tiče samih studija veći broj ih je na Medicinskom, Prirodoslovno-matematičkom, Tehničkom i Građevinskom fakultetu. 

Treća kategorija, predviđa dodjelu 20 jednogodišnjih stipendija studentima slabijeg imovnog statusa u mjesečnom iznosu 1.100,00 kuna. Natječaj za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovnog stanja u Istarskoj županiji za akademsku godinu 2020./2021. je objavljen 12. ožujka 2021. godine, a prijave se podnose u roku do 27. ožujka 2021. godine, putem poveznice: http://javne-potrebe.istra-istria.hr 

Ranijih godina, bila je uobičajen praksa da župan upriliči prijem za stipendiste, što ove godine zbog epidemiološke situacije nije moguće. Stoga, župan Fabrizio Radin ovim putem svim studentima čestita na uspjehu koji im je osigurao stipendije te im želi da i u ovoj akademskoj godini nastave s marljivim radom.

Izvor Istarska županija

KATARINA NEMET: Omogućite hitnim pacijentima liječenje u IZOLI

Europska komisija odlučila uvesti covid-putovnice