in

Poreč/Vrsar: DENIS BERNOBIĆ i ADRIANO UKUŠIĆ predloženi za nagradu “30. APRIL”

Ukušić i Bernobić pred polazak 1. siječnja 2021. - Foto Tanja Kocijančić

Gradskom vijeću sam dostavio svoje prijedloge za ovogodišnje dobitnike gradske nagrade, a to su DENIS BERNOBIĆ i ADRIANO UKUŠIĆ, koji su bili glavni inicijatori i organizatori konvoja humanitarne pomoći za potresom pogođena područja na Banovini, objavio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uoči 42. sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 23. ožujka. Odluka o dodjeli najvažnije godišnje nagrade Grada Poreča – Povelje “30. april” – na dnevnom redu je 2. točka.

Denis Bernobić – Foto Tanja Kocijančić

Krajem proinca i tijekom siječnja ispred dvorane Žatika u vrlo kratkom roku Bernobić i Ukušić, podsjeća Peršurić, organizirali su prikupljanje pomoći i kamp kućica. Uložili su svoje vrijeme, rad, trud, iskustvo, resurse, poznanstva, novac i najvažnije od svega – svoje srce, kako bi nesebično pomogli ljudima na potresom zahvaćenim područjima.

Njihovom se humanitarnom pozivu odazvao veliki broj ljudi, tvrtki i ustanova te je na Banovinu kroz nekoliko konvoja dostavljeno više od 200 kamp kućica, ali i brojna druga humanitarna pomoć.

-Uz Povelju, predlažem da se za Dan Grada dodjeli zahvalnica navijačkoj skupini našeg NK Jadrana – Šajetama, zbog iznimnog angažmana u prikupljanju svih oblika humanitarne pomoći za potresom pogođena područja. Također, zahvalnica ide i Crvenom križu Poreč i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Poreč.

Svi su oni, od prvoga dana, bili uključeni u prikupljanje i dostavljanje pomoći te rad na terenu na Banovini, nagasio je gradonačelnik.

Zbog svojeg rada i u brojnim sferama društvenog života našega grada, zahvalnice će biti dodijeljene i Mariji Graziji Benčić Bazzara, Vesni Baranašić, Mariji Matasović te Ani Benčić.

-Vjerujem da će Gradsko vijeće izglasati moj prijedlog i da ćemo imati priliku na prigodnoj svečanosti povodom Dana Grada 30. travnja uručiti nagrade svim ovim ljudima koji su Poreč, Poreštinu i Istru kroz svoje zalaganje prikazali u najboljem mogućem svjetlu. Hvala vam od srca na tome. Također, veliko hvala i svim sugrađanima koji su mi se javljali s istim prijedlogom za dobitnike gradske nagrade “POVELJA 30.APRIL”, poručio je Peršurić.

Denis Bernobić s tatom koji ga je također pratio u konvoju za Baniju – Foto Tanja Kocijančić
Konvoj kreće za Baniju – Foto Tanja Kocijančić

Europska komisija odlučila uvesti covid-putovnice

Tri županije uvele strože mjere