in

Županija provodi besplatne tečajeve talijanskog jezika za djelatnike pulske bolnice

Nakon što je krajem 2019. godine organizirano 8 tečajeva talijanskog jezika za stotinjak obrtnika i osamdesetak policijskih službenika iz raznih krajeva Istre, Istarska županija krenula je s organizacijom drugog ciklusa besplatnih tečajeva talijanskog jezika za potrebe Opće bolnice Pula.

Interes za tečajeve je iznimno velik te ujedno dokazuje da je znanje talijanskog jezika u Istri prijeko potrebno, što su prepoznali i djelatnici OB Pula koji su se prijavili. Tečajeve organizira i financira Istarska županija, putem Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine, a provodi Pučko otvoreno učilište Grada Pule.

Tečajevi su započeli početkom veljače, a trajat će ukupno 50 školskih sati. Organizirat će se ukupno 9 tečajeva kojima će biti obuhvaćeno dvjestotinjak djelatnika bolnice, a koji će se provoditi tijekom cijele godine. Zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19 do sada su se uspješno zaključila 4 tečaja, dok će se ostatak realizirati krajem godine i početkom 2021.

U projekt se uključila i Talijanska unija koja će od spomenutih 9 sufinancirati 3 tečaja.

Istarska županija će krajem godine započeti i s tečajevima talijanskog jezika za službenike preuzete iz Ureda državne uprave koji su u neposrednom kontaktu sa strankama, priopćeno je iz županije.

 

Istarski Stožer – U srijedu 5 zaraženih Covidom, većina zbog boravka izvan Istre

Uspješno završio projekt “Skači – za Badernu smo jači!”