in

Od 21. lipnja kreće zaprašivanje komaraca na području Poreča i okolnih mjesta

Foto Pexels/Anuj

Grad Poreč izvijestio je građane da se kreće sa špricanjem protiv komaraca. Tretman će se obavljati na području Poreča, svih mjesnih odbora i pripadajućih naselja. Na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat tretman će se obavljati u razdoblju od 21. lipnja 2021. godine u kasnim večernjim satima, odnosno 22. lipnja 2021. godine u ranim jutarnjim satima.

MO Fuškulin bit će na programu tretiranja dana 22. lipnja 2021. godine u kasnim večernjim satima, odnosno 23. lipnja 2021. godine u ranim jutarnjim satima.

Dana 23. lipnja 2021. godine u kasnim večernjim satima i u ranim  jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora grada (područje samoga grada i gradskih te prigradskih stancija). U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim satima, stoga se upozoravaju građani s respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima. Također, mole se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Ujedno, mole se građani da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl., kako bi se spriječilo razmnožavanje komaraca.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč – Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2021. godini.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, može se kontaktirati provoditelja mjera na slijedeće brojeve telefona: Telefon/ Fax  052/624-571,  091/162-1119,   091/621-1190,  099/601-6480.

POREČ: Nove medalje za plesačice Studija MOT 08

Mjerenje kakvoće mora u Istri – Na tri plaže kvaliteta nije izvrsna