in

Od ponedjeljka Dječji tjedan u Poreču

Prvi tjedan u listopadu u znaku je djece, a ove godine počinje baš 1. listopada i Danom djeteta. Društvo Naša djeca Poreč, kao dio Saveza društava Naša djeca Hrvatske, svake godine različitim aktivnostima čini da dječja prava postaju vidljivija u zajednici. Dječji tjedan već niz godina obilježava se pod motom „Ljubav djeci prije svega”, a svake godine u fokusu je neka tema. Ove godine to je veza djece i baštine.

U Poreču Dječji tjedan počinje gradonačelnikovim prijemom za članove i članice Dječjeg foruma DND-a s voditeljicama – volonterkama profesoricom Dunjom Klarić i Snježanom Lehman. Zatim će se druženje nastaviti na Trgu slobode, gdje će vrtićka djeca pokazati što je veselje, a pripremaju i poruke za odrasle.
Za osnovnoškolce je u srijedu pripremljena potraga za povijesnim blagom u gradskoj jezgri Poreča, u suradnji sa Zavičajnim muzejem Poreštine, a polaznici vrtića će u svojim vrtićima ili u DND-u moći slušati i „dopričavati” bajke u programu „bajkaonice”, pokrenutom prije dvije godine.

Iza ovogodišnjeg Dječjeg tjedan ostavit će djeca i trajni fizički trag u javnom prostoru – počinje projekt Bankelica koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u programu Naš doprinos zajednici, a kojim je predviđena izrada četiri dječje klupe za javne gradske prostore. Klupe će zajedno s djecom izraditi četvero umjetnika, a prve kreću u realizaciju upravo u Dječjem tjednu – u nekadašnjem remontu u petak će raditi Marina Dželalija Jakominić s jednom skupinom iz Dječjeg vrtića Cipelići, a u subotu Đanino Božić s djecom koja su već bila u DND-ovim likovnim radionicama.

Cijeli program pripremljen je u dogovoru s vrtićima, školama, Pučkim otvorenim učilištem, muzejem i gradskom upravom.

U Tinjanu biciklijada „Od lokve do lokve“

Provaljeno u tri vozila u Puli i Fažani