in

Održan tradicionalni Susret 4 Novigrada: Sve najbolje od Podravine

Foto Grad Novigrad

Proteklog vikenda, od 31.5. do 2.6., Novigrad Podravski, bio je domaćin tradicionalnog “Susreta četiri Novigrada – Cittanova e le sue omonime”.

Domaćin ovogodišnjeg tradicionalnog Susreta, ugostio je brojne sudionike iz četiri hrvatska grada imenjaka, a na Susretu je sudjelovalo tridesetak građana predvođenih gradonačelnikom Anteom Milosom i pročelnikom Alenom Lukom.

Gosti su u Novigrad Podravski stigli u petak navečer, pa je druženje svih sudionika započelo u povorci gradom uz pratnju limene glazbe, te vatrogascima, članovima KUD-ova i udruga Novigrada Podravskog. Subotnje druženje nastavljeno je uz izložbu Likrese i kratki program Književno – medijskog kutka uz prikaz starih zanata, a tombolu i zabavne igre, uz puno smijeha pratili su tamburaši. Novigrađani su posjetili i županijski Festival žena iz ruralnog područja u Kloštru Podravskom i uživali na orguljaškom koncertu u crkvi Rastanka sv. apostola. Trodnevni susret završio je polaganjem vijenca na spomenik braniteljima Domovinskog rata te programom kod Lovačkog doma s nastupima kulturno – umjetničkih društava.

Simbolična primopredaja domaćinske zastave predana je domaćinu Susreta iduće godine, Novigradu Dalmatinskom.

Više fotografija i detalja možete potražiti na portalima Podravski.hr i Drava.info.

Fotografije: arhiva, Drava.info , Podravski.hr

poreč radionica

U Poreču Dani otvorenih vrata Štrige, Pozitrona i Matematičkog društva “Istra”

voda pixabay špina ilustracija

Bez vode 6. lipnja dio Funtane i Poreča