in

Odvodnji Poreč odobreno 2 milijuna kuna za izgradnju podmorskih ispusta i kanalizaciju u Velenikima

Gradska tvrtka Odvodnja Poreč ovih je dana s Hrvatskim vodama potpisala dodatak ugovoru o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području aglomeracije Poreč sjever, kojim se sa prvotnih 500 tisuća kuna osiguravaju sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna. Dobivenim sredstvima sufinancirat će se izgradnja podmorskih ispusta u iznosu od 700 tisuća kuna i izgradnja kanalizacijske mreže naselja Veleniki u iznosu od 1,3 milijuna kuna, priopćili su iz Grada Poreča.

Kako ističu iz Odvodnje, permanentno po pravomoćnim lokacijskim dozvolama rješavaju imovinsko pravne odnose i rade na ishođenju akata o građenju komunalnih vodnih građevina, sve kako bi bili spremni sa odgovarajućom dokumentacijom za kandidiranje projekata za financiranje iz vanjskih izvora, pa je tako sukladno ishođenim aktima o gradnji za 2018. godinu, rezultiralo i gore navedeno sufinanciranje.

Inače, Odvodnja na području Poreča trenutno radi na tri projekta. Jedan od njih ovih je dana pred završetkom, a riječ je o dogradnji fekalne kanalizacije u naselju Vranići. Zahvat obuhvaća izgradnju sustava gravitacijske odvodnje u novoj prometnici naselja, u duljini od 225 metara. Radove izvodi tvrtka Đusto iz Poreča, a vrijednost investicije iznosi 290.000 kuna.

Pred završetkom je i izgradnja podmorskih ispusta crpnih stanica Sv. Martin i Materada koja obuhvaća izgradnju havarijskog ispusta crpne stanice u duljini od 540 metara (Sv. Martin) i 240 metara (Materada). Radove vrši tvrtka Hidro Sub d.o.o. iz Poreča, a ugovorena vrijednost iznosi 1.2 milijuna kuna.

Krajem siječnja iduće godine bit će završena i kanalizacijska mreža naselja Veleniki, koja obuhvaća izgradnju gravitacijskog sustava javne odvodnje u duljini od 2.409 metara. Vrijednost investicije iznosi 3.200.000 kuna, a izvođač je tvrtka Iskop iz Sv. Petra u Šumi.

Što se tiče planova za iduću godinu, iz Odvodnje dodaju kako se uskoro planira provedba nabava male vrijednosti za sklapanje više ugovora, koje je moguće realizirati do početka ljetne sezone.

U sklopu rekonstrukcije županijske ceste, planirana je i izgradnja glavnog kolektora St.Portun-Antonci, koja obuhvaća izgradnju gravitacijskog kolektora ukupne duljine 1.440 metara, a planirana vrijednost je 1.800.000 kuna.

U planu je i izgradnja kanalizacijske mreže naselja Bonaci, koja obuhvaća izgradnju gravitacijske i tlačne kanalizacijske mreže ukupne duljine 350 metara i jedne crpne stanice kapaciteta 5 l/s. Planirana vrijednost investicije iznosi do 750.000 kuna.

Kanalizacijsku mrežu dobit će i naselje Katun, gdje projekt obuhvaća izgradnju gravitacijske i tlačne kanalizacijske mreže ukupne duljine 1.900 metara i jedne crpne stanice kapaciteta 7 l/s, a vrijednost investicije iznosi oko 2.750.000 kuna.

U planu je i izgradnja dijela podsustava Fuškulin-Jasenovica koja će se raditi u sklopu izgradnje nove vodovodne mreže između navedenih naselja, a obuhvaća izgradnju gravitacijskog kolektora ukupne duljine 1.000 metara u prometnicama. Vrijednost radova planirana je u visini od oko 1.185.000 kuna.

Umaškim umirovljenicima božićnice od 1.200 do 4.200 kuna

Posjetite Vrsar – uz besplatno klizalište nudi se bogat glazbeni program