in

Umaškim umirovljenicima božićnice od 1.200 do 4.200 kuna

Grad Umag je i ove godine za svoje potrebite umirovljenike osigurao prigodne božićnice.

Pravo na navedenu potporu ostvaruju svi umirovljenici čija je mirovina jedini izvor osobnih prihoda i niža je od 1.800 kuna. Tako će, odlukom gradonačelnika, svi umirovljenici koji udovoljavaju navedenom uvjetu primiti božićnicu čija se vrijednost kreće od 1.200 do čak 4.200 kuna.

-Želja nam je stvoriti najbolje uvjete za život najmlađih sugrađana, koji predstavljaju našu budućnost, ali i pomoći svim našim umirovljenicima. Upravo su nas naši građani treće životne dobi zadužili u razvoju naše male zajednice. Ovaj mali znak pažnje pomoći ćeprimateljima božićnice da im blagdani proteku u miru, radosti i zajedništvu. Mi cijenimo i razumijemo što zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju, tako nesebično i bezrezervno napravili, rekao je gradonačelnik Vili Bassanese.

Kako je nadalje objavljeno na službenim stranicama Grada, valja napomenuti kako je Umag grad koji prednjači na listi gradova s najkvalitetnijim uvjetima života te grad koji nudi sigurnost i perspektivu zahvaljujući izgrađenom sustavu vrijednosti. Vlastitim je sredstvima Grad izgradio Dom za starije i nemoćne osobe, vrijedan gotovo 40 milijuna kuna. Za godišnji rad izdvaja se 10,5 milijuna kuna, dok je smještaj za građane Grada Umaga sufinanciran do 40% cijene koštanja. Radi se Domu umirovljenika koji je od struke priznat kao jedan od najuzornijih u regiji.

Uz godišnji dodatak na mirovine, Grad Umag svojim umirovljenicima osigurava zdravstvenu njegu u kući, sanitetski prijevoz, smještaj u specijalizirane socijalno-zdravstvene ustanove, pučku kuhinju, uslugu besplatne limfne drenaže te jednokratne i druge pomoći umirovljenicima i drugim bolesnim, nemoćnim i socijalno ugroženim osobama.

Vlada povećala kvote za zapošljavanje stranaca - turizmu 15.611 dozvola

Vlada povećala kvote za zapošljavanje stranaca – turizmu 15.611 dozvola

Odvodnji Poreč odobreno 2 milijuna kuna za izgradnju podmorskih ispusta i kanalizaciju u Velenikima

Odvodnji Poreč odobreno 2 milijuna kuna za izgradnju podmorskih ispusta i kanalizaciju u Velenikima