in

Orkanska bura prekinula pomorske linije i zatvorila ceste, snijeg i u nizinama

Gorski kotar/Đorđe Dokmanović - Istramet

Prošle noći preko našeg područja premjestila se brza hladna fronta. Temperature zraka osjetno su se snizile, a u gorju je palo i malo snijega. Na Učki i Ćićariji tek je “pobrašnilo”, dok je u Hrvatskoj prema podacima DHMZ-a najviše snijega palo u Hrvatskoj Kostajnici, 6 cm. Na Plitvičkim Jezerima i u Begovom Razdolju snijega ima 3 cm, a u Karlovcu gdje je sinoć padao umjeren snijeg 2 cm.

U 8 sati temperature zraka osjetno su niže u odnosu na protekle dane, a naročito se to odnosi na gorje. Na Zavižanu je -11 °C, dok postaja na Sljemenu bilježi -8 °C. Negativnu temperaturu zraka bilježi i naša mjerna lokacija na Ćićariji u Černehima gdje je zimskih -1 °C.

Zapuhala je umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Bura će danas tijekom dana postupno slabjeti, a najjači udar zabilježila je naša postaja u Labinu na Fortici gdje je u 7 sati izmjereno 109 km/h. Od ostalih lokacija spomenimo Ročko Polje (72 km/h), te Draguzete i Hreljin (62 km/h), objavio je Istramet.

Zbog jake bure za sav je promet zatvoren Paški most. Autocestom A1 od Svetog Roka do Posedarja mogu samo osobna vozila, kao i A6 od Kikovice do Delnica.

Zbog vjetra su u prekidu neke pomorske linije, trajektna Lopar-Valbiska, katamaranske Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj- Cres-Rijeka. Bura će slabiti poslijepodne, no ostat će hladnije, objavio je N1.

TAR: Uspješna vatrogasna vježba spašavanja djece u Morskom konjiću

Vučić izvrijeđao malvaziju, odgovorio mu Miletić: Dođite u Istru učiti o vrhunskom vinu, suživotu i toleranciji