in

Peršurić i Rabar na božićnom prijemu u Porečko-pulskoj biskupiji

Foto Grad Poreč

Povodom nadolazećih božićnih blagdana, kancelar Porečko-pulske biskupije i Sergije Jelenić i porečki župni upravitelj Mladen Pranjić održali su danas prijem za gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića i predsjednika Gradskog vijeća Zorana Rabara.

Tom se prigodom porečki gradonačelnik zahvalio Biskupiji i župi na dobroj suradnji i podršci, kao i uključenosti u zajedničke projekte u korist građana i vjernika Poreča. Bilo je govora o nastavku obnove kompleksa Eufrazijeve bazilike, projektu koji je ušao u državni proračun za 2023. godinu te ga provodi Hrvatski restauratorski zavod. Bilo je govora i o suradnji na obnovi fasade crkve Gospe od Anđela na porečkom Trgu slobode, ali i zajedničkim obilježavanjima Svetog Maura, te ovog tjedna održanog uprizorenja živih jaslica.

U porečkoj će katedrali misu polnoćku, s početkom u ponoć, i misu svetkovine Božića, s početkom u 11 sati, predvoditi porečki katedralni župnik vlč. Mladen Pranjić. I ovim je putem svim vjernicima, te onima koje nose u svojim srcima i svim ljudima dobre volje, od srca zaželjen čestit i blagoslovljen Božić i sretna Nova godina, priopćeno je iz Grada Poreča.

ilustracija policija

Prevareni na internetu: Kupovali pa ostali bez novca i proizvoda

Foto Grad Poreč - Prijem za mlade kuglačice porečke Istre

Gradonačelnik primio višestruko nagrađivane mlade kuglačice ŽKK Istra Poreč