in

Gradonačelnik primio višestruko nagrađivane mlade kuglačice ŽKK Istra Poreč

Foto Grad Poreč - Prijem za mlade kuglačice porečke Istre

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić danas je (22.12.2022.) primio mlade kuglačice Ženskog kuglačkog kluba Istra Poreč – sestre Deu i Ninu Gašparini, te sestre Doru, Niku i Teu Štetić, u pratnji trenerice Ružice Močibob. Prijemu su prisustvovali i višestruka prvakinja na državnim i međunarodnim natjecanjima Nataša Ravnić, koja se nedavno okrunila brončanom medaljom na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u kuglanju za seniorke, te Dalibor Jakovčić, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Sportske zajednice grada Poreča.

Mlade porečke kuglačice sigurno slijede stope seniorki iz svojeg kluba, koje su već poznate i redovite sudionice na pobjedničkim postoljima međunarodnih i državnih prvenstava, a ove su se mlade nade nedavno okrunile titulama: Dea Gašparini titulom prvakinje Hrvatske na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za djevojčice do 14 godina, te Nina Gašparini brončanom medaljom na istim natjecanju.

Dora i Nika Štetić osvojile su pak nedavno drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske u tandemima za juniorke. U natjecanju za titulu prvenstva Hrvatske u tandemima do 18 godina Nika Štetić i Nina Gašparini bile u prvakinje, a Dora i Tea Štetić doprvakinje.

Djevojke su rekle kako im je veliko zadovoljstvo nastupati na natjecanjima, a velika im je pomoć i iskustvo starijih kolegica i trenerice. Zahvalile su se i svima koji ih podržavaju i pomažu, od roditelja, trenerice, do učitelja, prijatelja i kolega.

Trenerica Ružica Močibob , koja se kuglanjem počela baviti još 1979. godine, i igrala sve do 2011. godine, podsjetila je kako je ženski kuglački klub u Poreču formiran 1995. godine. Porečke kuglačice redovito su uspješne na natjecanjima i osvajaju vrhunske rezultate, a pogotovo ih veseli što mlade kuglačice nastavljaju dobru tradiciju. Nedavno su se plasirale i u četvrt finale Lige prvaka s najboljim europskim klubovima, pa uzbuđenja i poticaja ne nedostaje. Kuglanje je specifično, jer osim samih klupskih nastupa kuglačice imaju i puno pojedinačnih natjecanja ili pak onih u tandemu.  

-Sportaši su veliki promotori našega grada i posebno mi je drago vidjeti važne uspjehe naših mladih sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom bavljenja sporta. Vaši nas rezultati nas jako vesele jer na najbolji mogući način promovirate sebe, grad i klub, rekao je gradonačelnik Peršurić, priopćio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč

Peršurić i Rabar na božićnom prijemu u Porečko-pulskoj biskupiji

Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

HNB objasnio kako će zaokruživanje cijena zbog eura utjecati na cijene