in

Pet novih vrtića u pet godina u Poreču: Napreduje izgradnja vrtića i jaslica u Novoj Vasi i Varvarima

Foto Grad Poreč

U središtu porečke Nove Vasi, unutar buduće Zone društvenih djelatnosti ukupne veličine cca 3,5 hektara, a koja će sadržavati dječji vrtić i jaslice te osnovnu školu i sportsku dvoranu, u tijeku je izgradnja dječjeg vrtića i jaslica.  

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Ovo je prvi korak u realizaciji Zone društvenih djelatnosti najvećeg porečkog mjesnog odbora Nova Vas. Gradi se objekt s ukupno osam jasličkih i vrtićkih skupina, za oko 150 djece. Radove je danas obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicima, pročelnicom za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić i pročelnikom za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damirom Hrvatinom, te voditeljicom odsjeka Nadiom Štifanić Dobrilović. Kako je istaknuto prilikom obilaska, poštuje se dinamički plan, vrše se armirano-betonski radovi, a plan za otvorenje je početak 2025. godine.

Paralelno s izgradnjom vrtića u Novoj Vasi, napreduje i izgradnja vrtića i jaslica u drugom porečkom naselju – Varvarima. Tamo su u tijeku radovi na ploči iznad prizemlja, sukladnom dinamičkom planu, te se očekuje postavljanje objekta pod krov do početka srpnja.

Uređenjem triju novih prostora za vrtiće i jasličke skupine u postojeći objektima, te Izgradnjom vrtića u Varvarima i u Novoj Vasi, do početka 2025. godine stvorit će se 300 novih mjesta u porečkim vrtićima i jaslicama, pa će Poreč u razdoblju od 5 godina izgraditi 5 novih vrtića, što ga svrstava među hrvatske rekordere, objavio je Grad Poreč.

davo švenda policija poreč

POREČ: Načelnik Švenda o stanju sigurnosti i obnovi oronule policijske postaje

Foto Grad Umag

UMAG: Kamion udario osobu u invalidskim kolicima u kružnom toku