in

Policija poziva građane da predlože lokacije za nadzor brzine

Foto: MUP

Na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj, 3. travnja, provest će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila te policija poziva građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina.

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozljede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje i živote sudionika u prometu koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise, objavila je Policijska uprava istarska.

Stoga će se na području PU istarske, ali i čitave Hrvatske, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Nadzor će se provesti 3. travnja od 00.00 do 24.00 sata te će policija taj dan pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava istarska poziva građane da predlože lokacije na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila.

Svoje prijedloge mogu dostavljati od 20. do 30. ožujka na adresu elektroničke pošte istarska@policija.hr. Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljeno te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila koje su pogodne za nadzor brzine.

Mobilno reciklažno dvorište do 25. ožujka u Vižinadi

Emisija „Lijepom našom“ ponovno u Poreču 17. travnja