in

Policijski službenici sudjelovali u kampanji ”Čitaj mi!” u Pazinu

Foto: M. Cerovac

Policija uvijek rado podržava sve projekte koji su na dobrobit zajednice, a ova kampanja je jedna lijepa priča kako svatko od nas može pridonijeti razvoju čitateljskih navika kod djece

Foto PU istarska – M. Cerovac

U organizaciji Gradske knjižnice Pazin prošlog tjedna započela je u Istri proslava 9. rođendana nacionalne kampanje ”Čitaj mi!”, a rođendanskoj proslavi rado su se odazvali i pazinski policajci.

“Čitaj mi!” je prva nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja, a pokrenuta je 2013. godine povodom Europske godine čitanja naglas. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita.

Foto: M. Cerovac

Do sada je u kampanji sudjelovalo preko 20.000 volontera, a čitalo se u knjižnicama, knjižarama, bolnicama, parkovima i na trgovima. Čitale su brojne poznate osoba, obični građani, ali i vile i drugi omiljeni likovi iz dječjih priča, a jučer su u parku gradskog vrtića u Pazinu slikovnice u ruke uzeli i načelnica Policijske postaje Pazin Eliza Štoković i kontakt policajac Armando Derossi.

Čitajući priče o malom majmunu koji ima velike brige te o odnosu majke i djeteta kroz djetetove oči u knjizi ”Mamin zmaj”, policijski službenici proveli su ugodno prijepodne s mališanima iz pazinskog dječjeg vrtića te su pokazali kako su uvijek na raspolaganju za svoju zajednicu.

”Drago mi je da smo se i mi kao policijska postaja mogli uključiti u ovu hvalevrijednu aktivnost. Uvijek rado podržavamo sve projekte koji su na dobrobit naše zajednice, a ova kampanja je jedna lijepa priča kako svatko od nas može pridonijeti razvoju čitateljskih navika kod djece i njihovoj ljubavi prema knjigama”, rekla je načelnica Eliza Štoković i pozvala sve građane da se i sami uključe u kampanju. Dovoljno je uzeti u ruke knjigu, udobno se smjestiti sa svojim djetetom i čitanjem na glas uvesti ga u svijet mašte. Čitajte im i vi!

Foto: M. Cerovac

policija mup ilustracija

Policija traga za kradljivcima građevinskog alata

nacionalni stožer civilne zaštite božinović capak beroš

U petak u ponoć ukidaju se gotovo sve mjere