in

U petak u ponoć ukidaju se gotovo sve mjere

Foto Vlada RH

Odluke stupaju na snagu 9. travnja u ponoć.

NACIONALNI stožer civilne zaštite od sutra u ponoć ukida gotovo sve mjere koje se tiču dosadašnjih ograničenja, a na snazi ostaju samo obveza korištenja maske za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu i zaposlenike ustanova socijalne skrbi, piše Index.hr.

“Praktički od sutra u ponoć stavljamo izvan snage gotovo sve odluke Stožera koje se tiču svih dosadašnjih ograničenja, ostaje samo obveza korištenja maske za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu i zaposlenike ustanova socijalne skrbi koje pružaju usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom, kao i za posjetitelje korisnicima”, rekao je voditelj Stožera Davor Božinović.

Osnovna je razlika da će korištenje maski u najvećoj mjeri, osim u navedenim okolnostima u kojima je njihova primjena obavezna, ovisiti o individualnoj procjeni odgovornosti pojedinca, a ne o nadziranju i sankcijama.

Također će ostati na snazi odluka o privremenom ograničavanju prelaska graničnih prijelaza, ali i ona ima bitno olakšane kriterije. Tako više nema zabrane ulaska u Hrvatsku bez obzira iz kojih zemalja i zbog kojih razloga se dolazi, odnosno bit će dovoljno da putnici posjeduju covid-potvrdu, a državljanima zemalja EU-a covid-potvrda nije potrebna.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-stozer-sutra-u-ponoc-ukidaju-se-gotovo-sve-mjere/2354120.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

Policijski službenici sudjelovali u kampanji ”Čitaj mi!” u Pazinu

Foto Istarska županija

Županov prijem za Svjetski dan zdravlja – Raste broj poroda u pulskoj bolnici