in

Ana Pernić kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Buzeta

Predsjedništvo gradske podružnice IDS Buzet jednoglasnom je odlukom podržalo kandidaturu Ane Pernić za gradonačelnicu Grada Buzeta.

Ana Pernić zamjenica je gradonačelnika u posljednja dva mandata, što joj je omogućilo da se do najmanjih detalja upozna s radom gradske uprave i potrebama građana Buzeta. Aktivno je sudjelovala u svim EU  projektima grada te je bila uključena u realizaciju najznačajnijih projekata gradske uprave, poput nadogradnje dječjeg vrtića, sanacije kaštela Petrapilosa, uređenja poduzetničkog inkubatora, pripreme za izgradnju POS stanova, proširenja Doma za starije osobe kao i uređenja Trga Fontana.

Aktualni gradonačelnik Siniša Žulić istaknuo je da s Anom Pernić Buzet dobiva izuzetno motiviranu, dokazano sposobnu i predanu osobu koja će, uvjeren sam, biti vjetar u leđa razvoju cijele Buzeštine.

Predsjednica IDS-a Buzeta Vedrana Gregorović Hrvatin izrazila je zadovoljstvo što je Predsjedništvo gradskog IDS-a jednoglasno stalo iza kandidature Ane Pernić. “Izabrali smo otvorenu, pristupačnu i prije svega kompetentnu kandidatkinju za koju smo sigurni da će bez problema završiti započete projekte, a zajedno s građanima započeti i brojne nove”, rekla je Gregorović Hrvatin.

Kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Buzeta Ana Pernić poručila je da dužnost gradonačelnice vidi kao priliku da se oduži zajednici te da se zajedničkim snagama napravi iskorak u razvoju našeg kraja. – U fokusu mog rada bili su i ostat će ljudi, zato sam i u ovom mandatu na isteku bila uključena u rješavanje komunalnih problema svojih sugrađana, u kreiranje mjera poticaja za poduzetnike i obrtnike, a posebno mi je zadovoljstvo bilo doprinijeti poboljšanju zdravstvenih i socijalnih usluga na području Buzeta, povećati kvalitetu odgojno-obrazovnih programa te surađivati s vrijednim buzetskim udrugama.

– Zajedno sa svojim timom te svima onima koji se žele uključiti, kazala je Pernić, radit ćemo na tome da Buzet bude iz dana u dan bude sve bolje mjesto za život i poslovanje. Imamo ambiciozan plan razvoja za naš grad i zato smo okrenuti budućnosti. U suradnji s Istarskom županijom poticat ćemo digitalnu transformaciju naših poduzetnika, a u planu imamo i daljnja ulaganja u infrastrukturu poduzetničkih zona, kako bismo stvorili što bolju poduzetničku klimu, privlačili nove investitore, s naglaskom na nove tehnologije, ICT i ekološku proizvodnju.

Podsjetimo, Ana Pernić rođena je 1984. u Rijeci. Diplomirala je razrednu nastavu na Učiteljskom fakultetu u Rijeci te bibliotekarstvo na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Bila je vrlo aktivna članica  i tajnica nekoliko buzetskih udruga te sudjelovala u organizaciji brojnih događaja i manifestacija na Buzeštini. Članica je koordinacijskog odbora Grad Buzet – Grad prijatelj djece te Državnog povjerenstva za održavanje smotre MGA “Juri Žakan” Roč. Zamjenica je načelnika Stožera civilne zaštite Grada Buzeta. Aktualna je predsjednica Kluba žena IDS-a. Dobrovoljna je darivateljica krvi. Majka je tri djevojčice, šestogodišnje Eme i trogodišnjih blizanki Line i Lidije, priopćio je IDS.

Dio Poreča bez vode 24. veljače

Dr. Irena Hrstić HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu