in

BUJE: Fabrizio Vižintin kandidat IDS-a za gradonačelnika

Fabrizio Vižintin - Foto IDS

Fabrizio Vižintin kandidat je IDS-a za gradonačelnika Grada Buja, odlučeno je jednoglasnom odlukom na posljednjoj sjednici Predsjedništva IDS-a.

Tom prigodom, predsjednik bujskog IDS-a Franko Gergorić istaknuo je da s velikim zadovoljstvom bujski IDS kandidira Fabrizija Vižintina za čelnu poziciju grada. Ponosni smo, kaže Gergorić, na sve ono što je dosada učinjeno za naš grad te smo sigurni da Fabrizio predstavlja garanciju daljnjeg razvoja i napretka naše zajednice.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja Fabrizio Vižintin zahvalio se na podršci. – Odlučio sam se za ponovnu kandidaturu jer smatram da smo realizirali veliki broj izuzetno važnih projekata za našu zajednicu i smatram da je još puno posla pred nama. Nadam se da će moje sugrađanke i sugrađani prepoznati dosadašnji trud i rezultate te mi ponovo ukazati svoje povjerenje. Uvjeren sam  da jedino zajedničkim trudom i radom možemo biti uspješni u realizaciji značajnih projekata koji su pred nama, kazao je Fabrizio Vižintin, dodajući:

– U ovom mandatu odradili smo niz velikih projekata od značajne važnosti za naš grad poput izgradnje reciklažnog dvorišta, energetske obnove osnovne škole „Mate Balote”, početka rekonstrukcije talijanske srednje škole „Leonardo Da Vinci”, energetske obnove zgrade „Centra za inkluziju”, te energetske obnove zgrade dječjeg vrtića sa dograđenim novim dijelom, rekonstrukcije Ulice 1. svibnja i niz drugih projekata na području razvoja turizma, socijalne skrbi, prometne infrastrukture, modernizacije javne rasvjete, poljoprivrede, odgoja i obrazovanja i općenito komunalne infrastrukture.

– U ovoj tako specifičnoj godini veliki je izazov planirati i ostvarivati nove projekte, napomenuo je Vižintin, koji međutim ima jasnu viziju kako nastaviti daljnje razvijati Buje.

– Pred nama je još puno posla. Čeka nas vrlo važan projekt izgradnje stanova po modelu poticajne stanogradnje te želimo popratiti do kraja projekt rekonstrukcije i dogradnje talijanske srednje škole „Leonardo Da Vinci”.

– Dogradnja osnovne škole „Mate Balote” s novom blagovaonicom, kuhinjom i novim sustavom grijanja je prioritet za naš grad. Također želimo u narednom mandatu izgraditi sustav navodnjavanja za poljoprivrednike.  Čeka nas energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta. Nastaviti ćemo s projektom izgradnje kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava u našem gradu. U narednom mandatu želimo dovršiti izgradnju mreže širokopojasnog interneta kako bi stvorili konkurentne uvjete i privukli investicije na području digitalnih i ICT tehnologija.

Također nas čekaju projekti opremanja postojećih industrijskih zona te niz investicija u prometnu infrastrukturu, posebno bih istaknuo rekonstrukciju mosta na graničnom prijelazu Kaštel, rekonstrukcije državne prometnice od graničnog prijelaza Plovanija do Buja te rekonstrukciju lokalne ceste od naselja Kršete do naselja Marušići, kazao je Vižintin zaključivši da će „Buje u narednom mandatu definitivno napraviti iskorak u svakom segmentu te  stoga poziva sve građane da se uključe i budu dio novog, velikog razvojnog ciklusa našeg grada.“

Izvor IDS

PARKLET U POREČU – Za zdravlje u zajednici

kiša kišobran

Potkraj subote jače pogoršanje vremena, od ponedjeljka hladnije