in

FUNTANA: MLADEN GRGETA treći put u utrci za načelnika

Mladen Grgeta - Foto Tanja Kocijančić

Aktualni načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta kandidira se za još jedan načelnički mandat, treći put zaredom. Grgeta je kandidat Nezavisne liste grupe građana „Glas za Funtanu“, čiji će nositelj opet biti Igor Žiković.

Grgeta veli da svojim sumještanima garantiraju kontinuitet razvoja mjesta. Njihova lista sudjeluje u radu općinskog vijeća od samog osnutka općine prije 14 godina.

Nismo politički opterećeni, nismo lijevo ni desno. U fokusu nam je bio i bit će samo Funtana i njen razvoj, naglašava Grgeta.

Govoreći o programu svoje liste, istaknuo je da općina konačno kreće ove godine u obnovu stare škole. Kapitalni je to projekt vrijedan pet milijuna kuna, za što su u proračunu rezervirana sredstva. Projekt je to koji su godinama pokušavali ostvariti a sada su konačno ispunjeni svi preduvjeti. Obnova će krenuti nakon turističke sezone, a osim prostora za potrebe općine osigurat će se i prostori za udruge.

Namjera je realizirati šetnicu duž cijele obale, odnosno od hotela Delfin do „bile grote“. Za to im nedostaje, ističe Grgeta, tek jedan manji dio u kampu Puntica, te spoj s marinom i šetnicom prema Bijeloj uvali. Funtana će time dobiti lungomare dužine oko sedam kilometara.

Nastavit ćemo s uređenjem komunalne infrastrukture. Funtana se snažno razvija i urbano širi, gradnja je prisutna na svakom koraku, pa je stoga nužno da infrastruktura to prati. Planiramo stoga i dalje ulagati u ceste, javnu rasvjeti, kanalizaciju, vodovod. To nam je prioritet i nastojimo svake godine urediti što se više može, rekao je Grgeta.

U planu im je i obnova državne ceste od šterne od Mornarice, odnosno akvaparka Aquacolors, za što su ishodili lokacijsku dozvolu. Plan je uz tu cestu izgraditi pješačko-biciklističku stazu, a sve to kane ostvariti u dogovoru s Hrvatskim cestama.

Za dvije godine ističe koncesija komunalnom poduzeću Montraker za marinu. Želja nam je da se nakon toga općina, odnosno njena tvrtka Puntica javi na natječaj kako bismo dobili koncesiju za marinu, najavio je kandidat za načelnika.

Što se tiče zadnjih četiri godine, ostvareno je puno značajnih projekata, usprkos tome što je na proračun zadnjih godinu dana utjecala globalna pandemija.

Obnovljene su i nadograđene svlačionice nogometnog kluba, izgrađena potpuno nova prometnica kroz naselje Coki, uređena javna plaža u uvali Perila i Frnažina, uređena je nova cesta prema kampu Istra, te obnovljena cesta kroz mjesto, s novim rotorom kod Plodina.

Društveni standard naše općine vrlo je visok i nastojat ćemo da tako bude i ubuduće za naše žitelje od vrtića do najstarijih. Sufinanciramo roditeljima boravak djece u vrtićima i jaslicama, marende, školski pribor i prijevoz srednjoškolcima, dajemo stipendije, podmirujemo starijima od 65 godina pola troškova dopunskog zdravstvenog osiguranja. Također, pomažemo potrebitima na razne načine – od jednokratnih pomoći, redovite pomoći u plaćanju režija, liječenja, lijekova, dajemo naknade za novorođene bebe…

Trudit ćemo se i dalje održati visok socijalni standard naših građana, poručio je kandidat za načelnika Funtane Mladen Grgeta.

VIŽINADA: Neda Šainčić Pilato kandidatkinja za donačelnicu iz redova talijanske manjine

trgovina supermarket hrana

Važna obavijest skupini potrošača: Nemojte konzumirati ovaj proizvod, predstavlja ozbiljan rizik