in

IDS objavio nova pravila: Svaki njihov član mora objaviti imovinsku karticu

Foto IDS

„IDS se na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva stranke obvezao uvesti najvišu razinu otvorenosti i transparentnosti u politici. Naime, ubrzo će svaki građanin, u samo nekoliko klikova moći vidjeti svaki, pa i najmanji izdatak iz proračuna u sredinama u kojima upravlja IDS, a dostupne će biti i imovinske kartice predstavnika IDS-a na svim razinama!“, poručilo je danas vodstvo IDS-a, na čelu s predsjednikom Daliborom Pausom.

Na početku mandata ovog saziva Predsjedništva IDS-a rekli smo da moramo raditi na sebi, da moramo biti bolji i da zaštitni znak stranke koja predstavlja Istru kao najnapredniji regiju moraju biti transparentnost i izvrsnost! U tom smislu smo povukli niz organizacijskih poteza, a sinoć smo na sjednici Predsjedništva IDS-a donijeli dvije važne odluke koje predstavljaju prekretnicu za našu stranku, ali i novost u hrvatskoj politici, kazao je Paus.

Prva odluka, istaknuo je predsjednik IDS-a, podrazumijeva uspostavu potpune transparentnosti proračuna u sredinama u kojima upravlja IDS, a isto će se u što kraćem roku predložiti gradovima i općinama u kojima se IDS nalazi u opoziciji. Time će javnost imati pravo uvida u svaku pojedinačnu isplatu iz proračuna uz pomoć jednostavne online tražilice.
Drugom se odlukom obvezuju svi dužnosnici IDS-a, poput članova Predsjedništva IDS-a, predsjednika podružnica i članova Garantnog odbora stranke, da dostave izvješće o imovinskom stanju, a isto su dužni učiniti i po prestanku obnašanja dužnosti, odnosno tijekom iste godine ukoliko je tijekom mandata došlo do bitne promjene glede imovinskog stanja.

Logika je jednostavna. Svi predstavnici IDS-a, odnosno sve osobe koji su izabrane, odnosno imenovane na predstavničkim funkcijama unutar stranke moraju dostaviti izvješće o imovinskom stanju, kazao je Paus naglasivši da načela koja od jučer vrijede za sve članove i članice IDS-a predstavljaju nadstandard u hrvatskoj politici i idu korak dalje od onoga što propisuju hrvatski zakoni i propisi.

Prva smo stranka u Hrvatskoj koja se odlučila za takav korak i to iz tri razloga. Kao prvo, zato što ljudi koji vode ovu stranku vjeruju da je transparentnost baza na kojoj se gradi povjerenje nas i naših birača. Kao drugo, IDS je nastao kao stranka koja je zbog inovativnih politika godinama bila uzor drugim strankama, po svojim idejama, vrijednostima i izuzetnoj organizaciji. Svojim primjerom trebamo pokazati kako izgleda dobro upravljanje! To je jedini put i to je ispravan put! Kao treće, Istra je u Hrvatskoj sinonim za nadstandard i izvrsnost! IDS kao stranka koja upravlja Istrom ne smije sebi dozvoliti ništa osim discipline i izvrsnosti u svakom pogledu.
Ovim odlukama pokazujemo jasan smjer kojim želimo ići i kako ovo vodstvo IDS-a tumači obnašanje vlasti. Za nas to prije svega znači odgovornost i transparentnost. Sve mora biti vidljivo, dostupno i podložno nadzoru!, naglasio je Paus, poručivši da „podići razinu otvorenosti i transparentnosti na najviši mogući nivo veliki je izazov, ali to su načela u koja vjerujem i od toga sigurno neću odustati!“
Za kraj, želim poručiti da je promjena mentaliteta i načina rada naše stranke jedan od prioriteta novog vodstva. Mislim da smo uspješno i intenzivno zakoračili u taj proces i da će se rezultati vrlo brzo vidjeti, zaključio je Paus.

Izvor IDS

kontejneri spremnici usluga poreč otpad

Podjela spremnika za selektivni otpad u Baderni i Žbandaju – Donosimo raspored i satnice

katarina nemet ids

ISTRA U SABORU Nemet o izmjenama zakona: Koristi će imate tek mali dio ugostitelja