in

IDS raspustio vodstva podružnica u Puli i Brtonigli

Dalibor Paus - Foto IDS

Na sjednici Predsjedništva IDS-DDI, održanoj jučer u Puli, donesena je jednoglasna odluka o raspuštanju predsjedništva stranačkih podružnica u Puli i Brtonigli, u kojima će biti postavljena privremena Povjerenstva zadužena za osiguranje kontinuiteta djelovanja stranačkih podružnica u narednom razdoblju do izbora novih predsjedništva. Cilj ovakvih promjena je jačanje stranačkih kadrova i osnaživanje podružnica za nadolazeće razdoblje.

– U trenutnom političkom okruženju u Istri i Puli jedino IDS pokazuje političku dosljednost, uz potrebno znanje i sposobnost upravljanja. To se sada vidi pogotovo u Puli gdje je gradonačelnik Zoričić uveo čak HDZ u koaliciju, gradska uprava je nestabilna, a grad razvojno stoji. Odgovornost svake IDS-ove podružnice je velika, a pogotovo one pulske koja mora biti najbolja politička alternativa trenutnoj vlasti, jer je to u interesu građana“, poručio je Saša Škrinjar, Glavni tajnik IDS-a.

Predsjedništvo IDS-a je odluku obrazložilo time da svaka stranačka podružnica ima veliku neovisnost i sukladno tome odgovornost da svi procesi funkcioniraju. Moraju se donositi najbolje odluke i provoditi nabolje politike u interesu stranke i građana. Zaključili su kako je od posljednjih lokalnih izbora bilo vidljivo da podružnica nije radila kako je trebala, za što nije nitko kriv ali je jasno da tako dalje ne može.

Istaknuli su potrebu da se stvari postave tako da svi zajedno ‘pušu u isti rog’ puno aktivnije i žešće, pogotovo s obzirom na političku situaciju u Puli i gradonačelnikovu koaliciju s HDZ-om. Novoizabrano Povjerenstvo za Pulu zato ima važan zadatak kroz određeno vrijeme detektirati ključne ljude koji će vratiti povjerenje građana i pripremiti IDS za sljedeće izbore u gradu, što je apsolutni prioritet stranke. Pri tome će se voditi načelima supsidijarnost i transparentnost, koje će sigurno dati najbolji mogući rezultat.

Odluke o raspuštanju predsjedništva dvaju podružnica donijelo je Predsjedništvo stranke, koje se složilo oko predstavnika IDS-a koji će činiti privremena Povjerenstva podružnica. Članovi Povjerenstva za Pulu, na čelu s Glavnim tajnikom IDS-a Sašom Škrinjarom, su Robert Cvek, Elena Puh Belci, Diana Kukić Dasko i Aldo Skira. Članovi Povjerenstva za Brtoniglu su Vladimir Torbica, Igor Palčić, Ivana Ladavac, Elvis Martinović i Saša Škrinjar. Obje podružnice nastavit će s radom na politikama u interesu građana i svim aktivnostima od važnosti za stranku i svoje lokalne zajednice pod vodstvom privremenih Povjerenstava.

Izor IDS

Foto TZ Buje - Vitrina muškata u Momjanu

Momjanska Vetrina muškata – Pogledajte tko ima najbolje muškate

POREČ: Uspješan vikend za plesni studio Unique – iz Pule se vratie s pregršt medalja