in

POREČ: Uspješan vikend za plesni studio Unique – iz Pule se vratie s pregršt medalja

Proteklog vikenda plesačice porečkog plesnog studija Unique otvorile su natjecateljsku sezonu za ovu školsku godinu na Pula Dance Openu. Na natjecanju je sudjelovalo tristotinjak plesača iz Hrvatske i Slovenije, a Porečanke su se vratile nazad s mnogobrojnim nagradama.

U dobnom uzrastu djeca/solo predstavila ih je Lena Pršeš kojoj je ovo ujedno bilo i prvo natjecanje. Lena je briljirala u svojoj izvedbi u kategoriji jazz i osvojila 1. mjesto.

U dobnom uzrastu juniori/solo predstavilo se  šest plesačica, Hanna Kocijančić lyrical 2. mjesto, Luana Ramaja lyrical 2.mjesto i Vita Prpić lyrical 1. mjesto. Dita Šegon se prvi puta predstavila s jazz koreografijom i osvojila 1. mjesto, dok je Vita Prpić u istoj kategoriji osvojila 2. mjesto. Pia Kovačić, također se prvi puta natjecala kao plesačica plesnog studija Unique te svojom izvedbom u kategoriji acro dance osvojila 1. mjesto.

Na natjecanju se posebno istaknula plesačica Sara Brajković koja je u kategoriji contemporary modern osvojila 2. i 1. mjesto, ali i dvije posebne nagrade na koje smo izuzetno ponosni, a to je nagrada za najbolju plesačicu natjecanja i za najbolju solo točku.

Plesačice su izvele i dvije grupne koreografije, jednu u kategoriji jazz formacija juniori, koreografija Burlesque kojom su osvojile 1. mjesto, te koreografija Princ Ali koja je također osvojila 1. mjesto.

Djevojke su se prvi puta odvažile na sudjelovanje u plesnom dvoboju gdje se improvizacijom na nepoznatu glazbu bore protiv drugih plesača te su osvojile 3. i 1. mjesto, a vrhunac natjecanja doživjele su osvajanjem 3. nagrade za najbolje koreografije cijelog natjecanja. Sveukupno djevojke su na ovome prvenstvu osvojile jedno 3. mjesto, četiri 2. mjesta i osam 1. mjesta te tri specijalne nagrade žirija.

 Čestitamo svim plesačima na uspjehu, trudu i ogromnom zalaganju u unaprjeđenju svojih plesnih vještina.

Ovaj naporan, ali uspješan vikend ostati će im u predivnom sjećanju, ali nema mjesta opuštanju jer već sljedeći mjesec nastavljaju s novim natjecanjima i izazovima.

Upisi u plesne radionice studija su i dalje otvoreni te se svi zainteresirani mogu javiti na mail udruge unique.plesnistudio@gmail.com ili na broj telefona 0958563570.

Dalibor Paus - Foto IDS

IDS raspustio vodstva podružnica u Puli i Brtonigli

U9 Vrsar

Nove pobjede za NK Vrsar. Na kraju polusezone najmlađi najuspješniji s 8 pobjeda